Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

10 års bryllupsdag fejret med en ambulanceflyvning

Smukke Borneo - enorme områder bestående af vild jungle. Der er absolut ingen veje til den landsby, hvor vi flyver. Den eneste vej ind og ud er med fly.

Alarmen er gået – en ambulanceflyvning venter. Matt og jeg var ellers klar til at tage i byen for at fejre vores ti-års bryllupsdag, da Matt får opringningen med en anmodning om en akut ambulanceflyvning. En patient fra Long Rungan, en landsby inde i landet, har brug for hjælp.

Matt er den eneste pilot der er tjekket ud på landingsbanen i denne landsby. Jeg tager afsted sammen med ham, og glæder mig til at følge ham og opleve hvad han gør til daglig.

Kalimantan 4Da vi nærmer os dalen i Cessna 206’eren, ser vi landsbyen Long Rungan under os. Vi lander hurtigt og taxier op ad græsbanen til en gruppe ventende børn, der er kommet for at hilse på os. Mænd fra landsbyen bærer patienten, en tidligere præst for landsbyen, hen til flyet.

Præsten havde tilsyneladende fået forhøjet blodtryk i løbet af natten og var begyndte at få hallucinationer. Hele landsbyen kommer og omringer patienten for at bede, før han forsigtigt bliver løftet ind i flyet.

Matt spænder patienten fast. Han skal flyves ind til et hospital i en større by, så han kan få den pleje, som han har brug for. Hurtigt er vi i luften igen – på vej.

Støt nu