Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

3D-printere gør det umulige muligt

Mennesker, der på grund af krig har mistet en arm, får på få timer en revolutionerende mulighed for at få førligheden og livet tilbage.

Not Impossible Labs’ mission er at ændre verden gennem teknologi. For at den mission kan gå i opfyldelse prøver firmaet at få øje på, hvilke problemer der findes rundt omkring i verden, som de kan se en mulighed for at få løst. Løsningen skal altid være billig og nem at gå til, selv for folk uden en teknisk uddannelse.
– Vi arbejder med en hel vifte af ting, der kan hjælpe mennesker, forklarer stifteren af Not Impossible Labs, Mick Ebeling. Vi har bl.a. arbejdet med at udvikle kunstige lemmer, hjælpemidler til spastikere og høreapparater til døve.

Støt nu

I 2013 tog Mick og hans medarbejdere til Mother of Mercy Hospital i Nuba-bjergene i Sudan. Her åbnede de verdens første laboratorium for 3D-produktion af kunstige arme. Udstyret, bestående af bærbare computere og 3D-printere, blev givet til 10 unge mænd i landsbyen, som blev undervist i at producere proteserne.

Nu er udstyret videreudviklet, og for at minimere landtransporten til hospitalet i Sudan er Mick Ebeling og hans medarbejdere fløjet med MAF til Yida i det nordlige Sydsudan. Protesernes funktionalitet er forbedret væsentligt, men den helt store forbedring ligger i produktionstiden. Nu tager det blot 4 timer, hvor det før tog 16-20 timer, forudsat at strømmen var stabil. Proteserne kan laves i forskellige størrelser, så de passer den person, der skal gå med den.