Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Afskåret fra hjælp

Forestil dig smerterne og de dystre udsigter for dit liv,
hvis du kommer til skade uden at kunne få hjælp!

Teenagepigen Lona Isikel kommer fra en lille landsby i Papua Ny Guinea, som hedder Gwarawan. Hver dag efter skole skal hun gå 15 kilometer ned ad bjerget for at hente drikkevand til beboerne i hendes landsby. En dag skred hun på den glatte bjergsti og brækkede benet. En katastrofal ulykke i det område! Gå kunne hun ikke længere, og Lona ville aldrig kunne nå hen til et hospital og få hjælp. Hun måtte ganske enkelt udholde lidelsen i et ben, der ikke kunne vokse rigtigt sammen. Der skulle gå 4 måneder, før hun kunne få hjælp.

MAF genåbner base

For 7 år siden stod MAF uden en pilot til at betjene Papua Ny Guineas nordøstlige del, og som en konsekvens deraf måtte MAF lukke basen i Madang. Kort før nytår flyttede MAF-pilot Remi van Wermeskerken og hans kone Tjandra til byen og genåbnede basen. Det har allerede haft stor betydning for mange mennesker i det store tilstødende bjergområde, bl.a. for Lona Isikel.

“Bær hende!”

Ved en lille landingsbane i landsbyen Nankina ligger der en skole, som siden basen i Madang blev genåbnet ofte får forsyninger fløjet ind af MAF. Det er stort set umuligt at få dem frem på anden vis. Da skolelederen fik nys om Lonas situation, sendte han bud til hendes landsby og bad dem bære hende de 10 km til Nankina, så hun kunne komme med næste fly ind til hospitalet i Madang.
Den 11. februar i år landede flyet i Nankina med passagerer og fragt til skolen – og med plads til Lona på turen tilbage til Madang og hospitalet. Med udsigt til endelig at få hjælp må det have været en fantastisk flyvetur for Lona.

Der er brug for flere

Beretningen viser mig, hvor vigtigt det er, at MAF er til stede så mange steder i utilgængelige dele af verden som muligt. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad der ville blive af menneskene i de små samfund, som MAF flyver ud til, hvis MAF aldrig var kommet i gang. Eller hvad med dem, som vi endnu ikke flyver ud til?
I 1990’erne var der 12 MAF-baser på Papua Ny Guinea. Antallet har været nede på 5 MAF-baser. Nu er der 6, men behovet er langt større, for at mennesker kan blive mødt med hjælp og håb. Der er brug for mennesker som Remi og Tjandra, der er villige til at gå forrest for at hjælpe mennesker, der lever isoleret. Vil du også hjælpe mennesker som Lona? Så gå forrest og giv et bidrag til, at flere piloter og fly kan nå ud til mennesker i isolerede samfund.
Merete Mogensen, Sygeplejerske og bestyrelsesmedlem i MAF

png-baser-1990ernepng-baser-2015

Støt nu

GA8 MKK

MAF har brug for bedre fly til at dække behovene i det enorme og uvejsomme Papua Ny Guinea. Vi tilbyder dig at købe en bid af et GA8-fly, for at MAF kan flyve mere effektivt.