Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Biblen får vinger i Sydsudan

Biblen får vinger i Sydsudan

Sidste år fløj den norske MAF-pilot Eivind Lindtjørn en last med bibler til Nzara i Sydsudan. Der var da gået to år, siden der sidst var fløjet bibler til dette område.

Tidligere fragtede man bibler med bil, men det måtte man stoppe med. Det blev for dyrt og alt for farligt. Men så modtog vi i MAF en stor pengegave, som skulle komme Bibelselskabet i Sydsudan til gode. Vi kunne tilbyde at flyve flere hundrede bibler fra hovedstaden Juba til byen Yambio i det sydøstligste Sydsudan. Det er tæt ved grænsen til DRC (Demokratiske Republik Congo).
Landingsbanen i Yambio var helt uventet blevet lukket i august måned for at blive vedligeholdt. Derfor måtte jeg lande ved byen Nzara, en snes kilometer længere mod vest. Forsendelsen bestod af bibler på forskellige lokale sprog foruden engelsk.

En bibel til alle elever

Paul Kumbanyeki tog imod lasten i Nzara. Han er bibeloversætter og arbejder for Bibelselskabet i Sydsudan. I øjeblikket leder han et team af oversættere, der er i gang med oversættelse af Det Gamle Testamente til lokalsproget Zande. En del af den aktuelle last bestod af Det Nye Testamente på Zande, som oversætterne tidligere havde gjort færdig.
Paul Kumbanyeki og de andre oversættere tilhører folkegruppen Zande. De er blevet udpeget som oversættere af de kirker, de tilhører.
Paul fortæller:
– Biblerne vil blive brugt i lokale kirker og forsamlinger og på skoler her i området. Jeg håber, at vi kan give en bibel til alle eleverne på den videregående uddannelse i Yambio.

Støt nu

10.000 bibler

Da jeg kom tilbage til Juba efter turen med biblerne, spurgte jeg lederen af Bibelselskabets oversættelsesarbejde, Edward Kajivora, om de havde mange bibler på lager.
– Vi regner med at modtage ti tusind bibler i næste måned. De er blevet trykt i Sydkorea og er på vej hertil via Kenya, svarede han.
I MAF glæder vi os derfor til at flyve endnu flere bibler ud i Sydsudan. Vi håber også, at vores kapacitet bliver forøget, så vi kan flyve bibeloversættere ud i landet og dermed bidrage til oversættelsesarbejdet og Bibelens udbredelse på de lokale sprog.

Ved MAF’s hjælp får Bibelselskabet givet bibler videre til mennesker, som bor langt væk fra hovedstaden Juba. De, der arbejder i kirker og skoler ude i landet, er meget taknemlige over at kunne undgå de besværlige og ofte farlige rejser til Juba for at hente bibler. Denne indsats er et vigtigt bidrag i arbejdet med at hjælpe de mange mennesker her i Sydsudan, som har krigstraumer.

Edward Kajivora fra Sydsudans Bibelselskab