Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En ny start

Efter et års ventetid er landingsbanen ved Adjumani i det nordvestlige Uganda blevet åbnet.

Uganda-flygtningelejr-dreng-papbil

Landingsbanen er en vigtig forbindelse til de store flygtningelejre nær grænsen til Sydsudan. MAF flyver folk fra en lang række organisationer til Adjumani. Blandt organisationerne er UNHCR, der har bidraget til landingsbanens færdiggørelse.

Uganda er nabo til både Congo (DRC) og Sydsudan, som begge er plaget af folkedrab. I Sydsudan dræber oprørsgrupper folk fra den ledende dinka-stamme. To millioner sydsudanere har været på flugt, siden oprøret brød ud i december 2013. Da kampene tog til i november sidste år, strømmede der hver dag 5.000 flygtninge over grænsen til Uganda. Op mod 100.000 er kommet til flygtningelejrene ved Adjumani.

Flygtningelejrene ved Adjumani er ikke rækker af telte på afgrænsede områder. De er derimod bredt ud, så flygtningene kan bo lidt på samme måde, som de er vant til. Flygtningene har deres egen hytte, bygget af materialer fra UNHCR, og med et lille jordstykke, så de kan dyrke egne afgrøder.

Uganda-flygtningelejr-pige-papbilFlygtningebørn hjælpes

Med på en af MAF’s første flyvninger fra Kampala til Adjumani var Dreeni Geer fra organisationen War Child, der bl.a. støtter flygtninge med juridisk hjælp. Dreeni får omkring 50 nye sager hver måned. Mange sager drejer sig desværre om overgreb på børn.

MAF’s flyvninger sparer os for 8 timers farefuld kørsel fra Kampala. Det gør vores arbejde langt mere effektivt, og vi får også mulighed for at være mere sammen med vores egen familie.

Dreeni Geer, War Child

Støt nu

Uganda-flygtningelejr-cizarina-emmanuel

Tilgivelse læger traumer

War Child arbejder tæt sammen med organisationen Tutapona, som MAF også flyver for. Tutapona giver råd og vejledning til nyankomne, traumatiserede flygtninge. Medarbejderne fra Tutapona kører et ‘Empower Program’, der hjælper flygtningene med at bearbejde traumer, og som fremmer tilgivelse og forsoning, en kombination, der er hårdt brug. Emmanuel fra Tutapona siger:

– Selv om flygtningene har mistet alt håb, så kan vi møde dem og opmuntre dem til at tro på, at de stadig har en fremtid. Vi kan se, at vores ‘Empower Program’ har en stor positiv indvirkning på de flygtninge, der gennemfører programmet.

Og hos MAF er man glade for med flyvningerne til Adjumani at kunne støtte det arbejde, som War Child og Tutapona udfører for at hjælpe de mange traumatiserede flygtninge.