Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Et liv fuld af huller

Omjima Akon på 20 år har bragt sin lille datter Nura ind til Medairs klinik i flygtningelejren Abayok i nærheden af byen Renk.

Omjima Akon, 20, brings her severely malnourished baby girl to the Abayok clinic near Renk where she has been assessed and given Plumpy Nut. The baby, Nura Lual, 1 year and 3 months old, measured only 8 cm on the MUAC (Middle Upper Arm Circumference) when she arrived. She has since improved to 9 cm, but still severely malnourished. Her mother said that the father is away and doesn’t send money for food. Medair is one of the few emergency agencies currently present in South Sudan’s Renk County, Upper Nile State, where fighting has displaced thousands of families. Medair manages the only clinic in Abayok, a large semi-permanent IDP camp set up for citizens returning home from Sudan in 2011 after a decades-long war ended in South Sudan gaining independence. Many had nowhere to go and settled in Abayok with no plan to leave. The clinic averages about 140 patients a day dealing with everything including malaria and other diseases, injuries, malnourished children, and pregnancies. Midwife Elizabeth John is well-known in the community for her commitment and care for the women she serves. MAF makes the 3-hour flight to Renk for Medair once a week, bringing in medical, nutrition, and WASH supplies.

En undersøgelse viser at datteren er svært underernæret. Nura, som er 1 år og 3 måneder gammel, måler kun 8 cm. omkring overarmen, og bliver med det samme sat i behandling med “Plumpy Nut”.
Plumpy Nut er et pastaprodukt baseret på jordnødder. Den bløde pasta indeholder milkronæringstoffer og har et relativt højt indhold af kalorier.
På den måde understøtter det en hurtig vægtøgning, hvilket kan udgøre forskellen på liv og død for et lille barn. Det er også sket for Nura, som nu måler 9 cm omkring overarmen. Men hun er stadig alvorligt underernæret. Hendes mor fortæller, at faren er væk, og han sender ikke penge til mad.

Støt nu

Medair er en af de få nødhjælpsorganisationer, der på nuværende tidspunkt er til stede i Renk, ”Upper Bile State”, i Sydsudan, hvor kampe har fordrevet tusindvis af familier. Medair driver den eneste klinik i Abayok, en stor midlertidig flygtningelejr, der blev oprettet for befolkningen, som vendte hjem fra Sudan i 2011 efter at en krig gennem flere årtier sluttede, og Sydsudan blev selvstændigt. Mange havde ingen steder at gå hen og bosatte sig i Abayok uden planer om at forlade stedet igen.

Klinikken har i gennemsnit 140 patienter om dagen og behandler meget forskellige sygdomme, for eksempel malaria, underenærede børn, og graviditeter. MAF gennemfører en 3-timers flyvning til Renk for Medair en gang om ugen med medicin, udstyr, “Plumpy Nut” og WASH-forsyninger. WASH står for “Water, Sanitation and Hygiene”.

Willem van Amerongen, stedfortræder for Medairs landechef i Sydsudan fortæller om samarbejdet med MAF:

Siden december 2013 har der været krig I Sydsudan, hvilket betyder, at vejene for det meste er lukkede. Det betyder også, at transport via floden ikke er mulig længere på grund af sikkerhed, så næsten alt skal transporteres med fly.

MAF er pålidelige. Mange af de andre flyselskaber er ligeglade. De er kommercielle og vil bare tjene penge. I MAF er der mennesker bag, mennesker, som gerne vil gøre en forskel og er fleksible.

Medair har “omsorg” som en del af værdigrundlaget. Det kan jeg tydeligt se også gælder for de mennesker, som arbejder i MAF.
MAF transporterer gods og passagerer og ofte ændrer tingene sig i sidste minut. Det er resultatet af humanitær hjælp i en nødsituation… ja, faktisk en krigszone på nuværende tidspunkt. MAF har tilpasset sig dette, og er fleksible i de enkelte situationer. Det er en stor hjælp og gør en enorm forskel, og jeg tænker “wow”. Tusind tak. Det er fantastisk!

MAF støtter os hver uge med transport af medicin og nødvendige forsyninger, da vi ikke har muligheder for at købe ind lokalt, og transport af medarbejdere er en selvfølge – afsætning af medarbejdere på de rigtige stedder til at hjælpe befolkningen.

Tro er en vigtig del. Før vi letter beder vi sammen med piloterne. Den del er for mig også en form for partnerskab, som er meget vigtig. For MAF-piloterne er det ikke bare at være pilot og tjene penge, overhovedet ikke. Det er en mission, et kald, som Gud har givet dem.