Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fødende kvinde evakueret på Papua Ny Guinea

MAF evakuerer blødende kvinde fra Nami, en isoleret landsby på PNG. Hun er nu tilbage i landsbyen med sit nyfødte barn.

Nami er en lille og ekstremt isoleret landsby på Papua Ny Guinea. Med syv timer til fods til den nærmeste landingsbane (Edwaki), er alvorlige sygdome en skræmmende oplevelse.

For et par uger siden, fødte en kvinde i landsbyen, og frygten blev til virkelighed. Moderkagen ville ikke komme ud, og hun begyndte derfor at bløde voldsomt. I to dage håbede hun og hendes mand, at kroppen selv ville løse problemet. Det skete ikke, og hun blødte fortsat.

Uden professionel hjælp ville kvinden snart dø, og fire mænd fra landsbyen bar hende de syv timer til Edwaki, i håb om at kunne få fat i MAF. Heldigvis var MAF-pilot Martin i området, hvor han var i færd med at flyve nogle læs bølgeblik ind til Bulowo, hvor man var ved at bygge en skole.

Da Martin fik opkaldet om kvinden, fløj han straks til Edwaki for at hente hende, hendes mand og en lokal sygeplejerske, og transporterede dem til et katolsk hospital i Aitape på nordkysten af PNG.

Vi er glade for at kunne fortælle, at kvinden overlevede, og at hun allerede er tilbage i landsbyen, hvor hun glæder sig over sit nyfødte barn.