Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Første afrikanske MAF-leder

Lederen af MAF’s arbejde i Tchad, Sam Baguma, sætter sig op i MAF’s Caravan ved siden af den canadiske pilot Phil Henderson på en flyvning, der kan forandre mange menneskers liv.

Sam Baguma er den første afrikaner, der indtager posten som Programme Manager. Når det bliver bragt på bane som noget særligt, smiler han og slår det hen. Han siger:
– Jeg bidrager til MAF, som alle andre ville gøre det. Jeg tror, at Gud har givet os afrikanere evne til at tjene på alle områder. For mig handler det ikke om at være afrikaner. Jeg gør, hvad jeg kan, fordi Gud sætter mig i stand til det. Og det vi gør i MAF, kan ikke gøres af en enkelt person – men hver enkelt må bidrage med sin andel.
Sam Baguma stammer fra Uganda og er uddannet i Storbritannien. Han begår sig ubesværet i alle de sammenhænge, han færdes i til daglig. Han udtrykker det således:
– Med min baggrund er jeg på bølgelængde med både de lokale medarbejdere og med den internationale stab. Det hjælper mig til at få folk til at arbejde sammen som et team – og det er dét, der betyder noget.

Tchad-Medical-safari-Ann-Fursdon-flyErfaren MAF-passager

Passageren i MAF-flyet, lægen Ann Fursdon, er mangeårig bruger af MAF. Frem til sidste år arbejdede hun på Bebalem hospitalet i det sydlige Tchad. Hun var rådgiver for sundhedsklinikker i området, udstationeret af AIM (Africa Inland Mission). Nu er hun flyttet til den østlige by Abéché for at fortsætte sit sundhedsarbejde derfra. Ann Fursdon smiler, når hun tænker på sine mange flyvninger med MAF og siger:
– Uden MAF’s fly er det ikke muligt at nå frem til de fjerntliggende klinikker på en effektiv måde. Alternativet er en meget besværlig to-dages biltur på 900 km.

Til legeme og sjæl

Tchad-Medical-safari-Ann-Fursdon-pige

På en sundheds-safari med MAF for nylig præsterede hun og hendes team at behandle 80 patienter i byen Moundou. Yderligere 120-140 patienter blev henvist til operation mod grå stær på hospitalet i Bebalem. På samme tur mødte Ann Fursdon kvinden Ellen i den fjerne landsby Ba-Illi. Ellen var rejst omkring 100 km for at få psykiatrisk hjælp mod en vrede, som var opstået i forbindelse med en strid om jord. Ann fortalte Ellen om sin kristne tro, og Ellen forstod sit behov for hjælp fra Jesus for at komme af med vreden og bitterheden.

I rette tid, på rette sted

Om sit nære samarbejde med MAF siger Ann Fursdon:
– Jeg elsker den gode forbindelse til MAF’s piloter. Engang tog vi os af en kvinde, som havde født og blødte kraftigt. Vi kontaktede MAF, og så var de der bare – i rette tid, på rette sted – og fik kvinden bragt på hospitalet.

Støt nu

Takket være MAF’s fly og mandskab får de blinde synet igen, de lamme går, og evangeliets gode nyheder bliver fortalt til Tchad’s isolerede og fattige befolkning!

Ann Fursdon, læge