Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Glæde og taknemmelighed

At sige, at folk var taknemmelige, ville være en enorm underdrivelse!

Da MAF-pilot Dave Forney undtagelsesvis havde mulighed for at sidde med på en nødhjælpsflyvning til et meget afsides og helt afskåret område, mødte der ham en glæde og taknemmelighed som han sjældent har oplevet. Han beretter:

– At sige, at folk var taknemmelige, ville være en enorm underdrivelse! Jeg kan slet ikke huske, hvor mange mennesker, eller hvor mange gange vi blev takket. Nogle udtrykte deres taknemmelighed på engelsk, mens andre brugte deres lokale sprog. Det forstod vi naturligvis ikke, men betydningen var ikke til at tage fejl af.
Nogle formidlede ganske enkelt deres taknemmelighed gennem deres smil, latter og overstrømmende glæde over at se nødhjælpsforsyningerne blive læsset af helikopteren. Atter andre viste deres taknemmelighed ved at tilbyde os varm mælk, te og kiks – uden tvivl dyrebare varer i dette afsides samfund, særligt i en tid som denne. Deres taknemmelighed kulminerede, da nogle af de ældre kvinder i landsbyen hængte tørklæder om vores hals ved en improviseret ceremoni.

Støt nu

– En af de lokale oversatte for os. Han forklarede betydningen af de gaver og den gestus, vi fik. Kvinderne udtrykker på den måde deres dybe taknemmelighed over for os og for den hjælp, MAF bringer ud til deres lokalsamfund.
– Vi blev dybt bevæget af hele oplevelsen. Efter så mange timer på kontoret i arbejdet med at arrangere alle nødhjælps-flyvningerne, var det så opmuntrende at se resultaterne i den anden ende. Den dybe taknemmelighed, som disse mennesker udtrykte direkte over for os, er et budskab, som fortjener at gå til alle jer, der har ydet bidrag til at gøre disse nødhjælps-flyvninger mulige, både her i Nepal og i hele verden. De fortalte os igen og igen, at de havde prøvet alle andre muligheder og forsøgt at få nødhjælps-flyvninger igennem ad andre kanaler.
“I sidste ende var MAF de eneste, der ville eller kunne hjælpe”, fortalte de.

Svend Stokbæk
Forretningsfører