Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Humanitær katastrofe i Sydsudan

MAF flyver nødhjælp ud til overfyldte flygtningelejre i Sydsudan. 120.000 mennesker er flygtet over grænsen fra Sudan, og flere flygtninge er på vej.

Den humanitære katastrofes omfang viser sig nu i de overfyldte flygtningelejre i Sydsudan. MAF er til stede og flyver nødhjælpsarbejdere og nødvendigt udstyr ud, for at efterkomme det enorme behov for hjælp der hersker.
Luftstøtten til fordel for de tilbagevendte flygtninge er primært blevet benyttet af SIM, Red Barnet og Samaritans Purse.

MAF flyver også jævnligt fra hovedstaden Juba for Medair, der arbejder i flygtningelejre omkring 700 km. nord for Juba for mennesker, som er flygtet ud af Sudan for at undslippe kampene i Nuba-bjergene.
Medair gennemfører vigtige vandprojekter for at sikre ordentlig forsyning og sanitære forhold i lejrene.

MAF’s fly bringer deres ansatte ud til flygtningelejrene sammen med nødvendigt udstyr, byggematerialer og andre livsvigtige forsyninger.
Der rapporteres hele tiden om den frygtelige tilstand flygtningene befinder sig i, når de ankommer til lejrene, efter at have været på flugt i uger eller måneder.

Støt nu

Der er i øjeblikket 120.000 mennesker, som er flygtet over grænsen fra Sudan, og mange flere forventes. Nødhjælpsfolkene er overrasket over omfanget af den humanitære krise, og med udbrud af sygdomme i sumpområdet i den Øvre Nil stat, vil situationen fortsat forværres.