Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Mennesker i Papua Ny Guinea lever stadig fuldstændig afskåret fra lægehjælp

Mennesker i Papua Ny Guinea lever stadig fuldstændig afskåret fra lægehjælp

Langt størstedelen af befolkningen i Stillehavsstaten Papua Ny Guinea bor udenfor sundhedsvæsnets rækkevidde. Din støtte kan flyve lægen ud til udsatte mennesker.

 

MAF-flyet er landet i landsbyen Malaumanda med en læge og to sygeplejersker. De næste dage vil de holde åbne konsultationer for landsbyens indbyggere. Malaumanda ligger omkring tre dages vandring fra det nærmeste hospital. Foto: Annelie Edsmyr.

I Papua Ny Guinea er der kun hospitaler i de allerstørste byer. Lægerne og andre sundhedsarbejdere bor typisk også i de større byer.

Samtidig bor mennesker utroligt spredt i Stillehavsstaten, og landskabet er barskt og ufremkommeligt. For 80 procent af befolkningen på 9 millioner er det en uoverskuelig udfordring at opsøge en læge. Lægen bor simpelthen for langt væk fra dem, og rejsen til fods er umulig lang.

I yderste tilfælde betaler mennesker med deres liv, fordi de ikke får rettidig behandling af for eksempel tuberkulose eller polio.

I Malaumanda blev op mod 100 børn vaccineret mod smitsomme og livstruende sygdomme som mæslinger, hepatitis og polio. Foto: Annelie Edsmyr.

Du kan hjælpe syge ved at få fly i luften

For at flere sygdomme kan behandles i tide, og flere mennesker kan få hjælp, flyver MAF læger og sygeplejersker til isolerede og afsidesliggende landsbyer i Papua Ny Guinea. I løbet af de to dage lægeholdet er der, kan de udføre op imod 50 konsultationer og vaccinere omkring 100 børn.

Din gave i dag er med til at sikre, at MAF’s fly kommer endnu længere ud med hjælpen.

For 150 kroner kan et lægehold flyve ud og tilse 3 patienter og vaccinere 8 børn.

STØT NU HERUNDER