Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Kvinder og børn evakueret af MAF

Kvinder tager imod kasser med mad og nødhjælpsrationer i Huya.

Kvinder og børn evakueret af MAF

MAF har haft travlt med at flyve mad ind og evakuere tilskadekomne efter jordskælvet i Papua Ny Guinea.

MAF i Papua Ny Guinea har været på vingerne, siden et kæmpe jordskælv og mere end 80 efterskælv har ramt Papua Ny Guineas højland.

Indtil videre er 30 dødsfald bekræftet i det, der beskrives som et af de værste jordskælv nogensinde på øen.

Støt nu

Et af de hårdtramte områder er Huya, hvor en stor menneskemængde ventede på MAF-flyet, da det landede torsdag.

MAF kom for at aflevere 240 kg mad, doneret af en gavmild doner, og for at evakuere to kvinder, Nagel Waruka og Aube Kumaruma og Aubes søn – alle tre havde alvorlige skader på ryg, arm, ben og ansigt og havde akut behov for at komme på hospitalet. De kunne begge komme med MAF-flyet.

MAF-medarbejder hjælper Aube Kumaruma, som sammen med sin tre-årige søn blev evakueret fra Huya for at komme på hospitalet.

Mistede hele familien

Nagel Waruka mistede hele sin familie i jordskælvet og et efterfølgende mudderskred. En gruppe mænd kom bærende med Nagel, der også er gravid, på en hjemmelavet båre, hen til MAF’s landingsbane. De havde gået i to timer med hende.

Nagel Waruka overlevede – modsat hele sin familie – MAF fløj hende på hospitalet, hvor hun får hjælp til sine ben, arme og ryg, som var alvorligt kommet til skade under et mudderskred.

“Mange indbyggere er blevet skadet, mens de løb ud af huse og hytter og ud i mørket under de mere end 80 efterskælv fortæller Nawi Mabo”, indsatskoordinator hos MAF Papua Ny Guinea, som var med på flyvningen til Huya.

“Jeg har arbejdet for MAF i 12 år, og jeg har aldrig set så så meget taknemlighed for, at vi også er her, når katastrofen rammer,” siger Nawi Mabo.

Læs også: MAF massivt til stede i Papua Ny Guinea

MAF samarbejder med blandt andet Røde Kors i arbejdet med at få overblik over katastrofen. Flere byer er evakueret, og over 200 huse er faldet sammen under jordskælvene og de efterfølgende mudderskred. MAF har 13 fly ud over hele halvøen og følger udviklingen nøje.