Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Længsel efter Guds Ord i Papua New Guinea

”Du skulle have bragt flere bibler med!"

Sådan lød råbet fra folk i Ambaluwa og Kol, to afsides beliggende landsbyer ved foden af ​​Papua Ny Guineas (PNG’s) højeste bjerg, Mount Wilhelm.

Det var første gang MAF-pilot Michael Vogel og jeg havde taget kasser af bibler med os ud. Vi åbnede dem og begyndte at sælge dem blandt folket. De blev bare revet væk!

I PNG-kulturen, er det ikke fornuftigt bare at give ting væk – hvis du gør det, så bliver de ikke værdsat. Men vi tilpasser dog prisen efter, hvad man nu har råd til.

Da vi kom tilbage til MAF-basen i Mount Hagen denne særlige dag, fyldte vi vores bibelkasser op igen, og derefter gik turen til Yambaitok i et helt andet område. Reaktionen var den samme.
Folk stimlede sammen og biblerne blev solgt, næsten så snart vi åbnede kassen. De var lige så begejstrede her for at få deres egen bibel.

Støt nu

For nylig fløj vi til Wanakipa og Hewa i Enga-provinsen. De to steder ligger en dags gåtur fra hinanden gennem regnskoven, men kun nogle minutter med fly. Igen! Jeg solgte alle mine bibler i Wanakipa og Michael solgte sine i Hewa.

I vores bibelkasser kan vi have en snes ”Tok Pisin” bibler – altså på deres eget sprog. Jeg har normalt også en stak engelske bibler med – “Good News” versionen og nogle lyd-bibler indtalt på Tok Pisin sproget.

Folks begejstring for at købe dem er fantastisk, og deres synlige glæde ved at være i stand til at råde over sin egen bibel er overvældende. Overalt, hvor vi kommer, får vi at vide:
“Kom med flere, kom med flere! Næste gang du kommer, skal du tage en hel kasse med!”