Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Livsvigtig vedligeholdelse

At flyve for livet, som MAF gør, kræver grundig og omfattende vedligeholdelse af MAF’s fly. Derfor spiller en lille by i det nordlige Australien en stor rolle for MAF’s indsats i Asien og Stillehavsregionen.

Gemt lidt af vejen i det nordligste Queensland i Australien ligger den lille by Mareeba, der mest er kendt for sine kaffe– og bananplantager – og de årlige 300 solskinsdage! Men det er også her, at en stor international stab af MAF-medarbejdere vedligeholder fly fra MAF-programmerne i Arnhem Land, Papua Ny Guinea, Timor-Leste og Bangladesh. En stor del af MAF’s flyvetræning finder også sted i Mareeba.
Alle MAF-programmer har flymekanikere tilknyttet. Deres opgave er at udføre forebyggende vedligeholdelse, så alle de livsvigtige flyvninger kan gennemføres. Men flymekanikerne fra Mareeba bliver ofte sendt ud til andre MAFprogrammer, når der er behov for ekstra hjælp og ekspertise.

Gammelt bliver nyt

mareeba-flymotorHovedaktiviteten i Mareeba er renovering af MAF’s fly i Asien og Stillehavsregionen. En centralisering af denne proces er det mest økonomiske, når man skal sikre sig, at områdets fly altid er i tip-top stand. Hvert enkelt fly bliver adskilt totalt, så flyskroget kan kontrolleres for korrosion og revner. Motor og instrumenter skiftes ud. Når det hele igen er samlet, er der tale om et næsten nyt fly. Alle fly gennemgår denne altomfattende renovering med 8-10 års mellemrum. De 36 fly, der i øjeblikket opererer i det store område, har alle været igennem processen efter ca. 9 år – og så står det første fly i rækken for tur igen!

Uddannelse for fremtiden

MAF har et uddannelseprogram for flymekanikere i Mareeba, som skal sikre, at der i fremtiden er de nødvendige folk til rådighed. Eleverne tilbringer først to år på uddannelsen i Mareeba, derefter to år i Papua Ny Guinea eller i Arnhem Land, hvor de samler praktisk erfaring. MAF ønsker de bedst mulige flymekanikere til at vedligeholde sine fly – såvel som de bedst mulige piloter til at flyve dem!

Påtrængende behov

mareeba-Keith-Ketchum

I Mareeba udarbejdes manualer og vedligeholdelsesforskrifter for MAF’s fly, men al den opsamlede viden og erfaring afhjælper ikke det akutte behov for arbejdskraft. MAF har i øjeblikket 13 ubesatte mekanikerstillinger forskellige steder i verden – og det resulterer desværre i færre flyvninger.
Keith Ketchum, chefmekaniker og uddannelsesleder i Mareeba, siger:
– Det kan være udfordrende at arbejde i MAF, arbejdsmængden kan være overvældende og bureaukratiet i nogle lande kan gøre ganske enkle ting meget indviklede. Kravene er store, men man får også rigtig meget igen. At vide, at det du har gjort i dag, kan være med til at forvandle et andet menneskes liv i morgen – det er besværet værd! Og som kristen er jeg ansvarlig for de gaver, den tid og de muligheder, som Gud har givet mig.
Fra Mareeba lyder opfordringen:

Come and join the team!