Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

MAF er en gave fra himlen

Da to voldsomme jordskælv ramte Nepal sidste forår, blev mange veje blokeret af jordskred. Men ved hjælp af Mission Aviation Fellowship (MAF) kunne helikoptere med nødhjælp fra Mission Øst nå frem til de jordskælvsramte i en fart.

Med over 8.000 døde, 14.000 sårede og 300.000 hjemløse var jordskælvene den 25. april og 12. maj 2015 de værste, det lille fattige land har oplevet i 80 år.

Hårdt brug for hjælp ved epicentre

Mission Øst fløj med MAF til landsbyer i de mest fjerntliggende og svært tilgængelige områder i Sindhupalchowk-distriktet nordøst for Nepals hovedstad Kathmandu. Sindhupalchowk-distriktet ligger tæt på jordskælvenes epicentre, og landsbyerne blev derfor særligt hårdt ramt. Over 90 procent af husene blev totalt ødelagt. I nogle byer var alle huse jævnet med jorden.
– Vejene til disse landsbyer var særdeles vanskeligt tilgængelige. Derfor var det en gave fra himlen, at vi kunne benytte MAF’s flytjeneste til at flyve ud og danne os et overblik over behovene og til løbende at holde øje med, at vores nødhjælp nåede helt ud til de ramte landsbyer, fortæller Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner.

Nepal-Mission-Oest-landsbykoneForebygger smitte og sygdom

Mission Øst benyttede MAF’s helikoptere til også at flyve lettere nødhjælpsudstyr til byerne Listikot, Phulpingkatti og Gati. Det drejede sig bl.a. om hygiejneartikler og sanitetsudstyr, som er væsentlige for at undgå spredning af livstruende sygdomme. MAF’s helikoptere transporterede også Mission Østs nødhjælpsarbejdere ud til de ramte landsbyer. Og dermed fik 6.833 familier hjælp til at holde bakterier og sygdomme fra døren i den kriseramte tid. 23-årige Tek Maya Thami er nødhjælpsarbejder i en af Mission Østs partnerorganisationer, og hun er taknemmelig for, at de takket være MAF kunne undgå de farlige veje og stier og nå sikkert frem og tilbage mellem Kathmandu og det afsidesliggende Sindhupalchowk-distrikt.

Samarbejde er guld værd

Flyveturen tog kun 23 minutter, fortæller hun.
– MAF gør en stor indsats for at hjælpe os med at nå ud til de jordskælvsramte samfund, som er svært tilgængelige på grund af monsunregnen, fortæller hun.

Samarbejde mellem hjælpeorganisationer er guld værd, pointerer Kim Hartzner:
– Hurtig og effektiv nødhjælp er kun mulig med et velfungerende netværk. Når hjælpeorganisationer samarbejder, frigøres energi ved, at hver organisation kan gøre det, de er bedst til. I Nepal samarbejder vi både med lokale ngo’er, som kender den lokale kultur og geografi, og med internationale organisationer som MAF, der kommer os til hjælp med deres helt specifikke kompetence. Uden MAF havde vi ikke nået så langt ud med livsreddende hjælp efter jordskælvene i Nepal.

Tak for flyvninger til jordskælvsramtei Nepal. Uden dem havde vi ikke kunnet hjælpe så mange så hurtigt.

Kim Hartzner, generalsekretær i Mission Øst