Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

MAF i aktion i Haiti

Katastrofehjælp efter orkanen Matthew

Haitis fattige befolkning blev den 4. oktober ramt af en voldsom naturkatastrofe, da orkanen Matthew gik i land med vindhastigheder på over 250 kilometer i timen. I den vestlige del af Haiti blev al kommunikation afbrudt. Veje og broer blev oversvømmet, fiskerbåde blev knust og smidt på land, plantagetræer væltede, afgrøder mange år frem blev tilintetgjort, og tusindvis af bygninger og mange familiers hjem er ødelagt. 2,1 millioner mennesker er berørt af den værste humanitære krise siden jordskælvet i 2010. Der er mindst 1.000 døde, savnede eller sårede personer.

Levering af medicinske forsyninger fra Direct Relief til Dame Marie.

MAF i aktion fra første dag

På flybasen i Port-au-Prince var MAF klar med 3 fly til at bringe nødhjælpsmedarbejdere og forsyninger ud til de isolerede områder. Et fjerde fly og tre ekstra medarbejdere blev hurtigt overført fra MAF’s hovedkvarter i Idaho, og et GATR satellit kommunikationssystem blev oprettet i byen Dame Marie for at støtte katastrofeindsatsen.

Skaderne større end først anslået

Skoleelever får madrationer.

FN’s seneste opdatering siger, at 1,4 millioner mennesker har brug for akut nødhjælp. herunder mere end 140.000 mennesker, der bor i 204 midlertidige lejre. Befolkningen har behov for rent vand, mad, medicin og husly. I det ekstremt fattige land er mere end 774 skoler ødelagt eller svært beskadiget. Det samme gælder madlagre og høstudbytte i mange områder.

Støt nu

Fare for kolera epidemi

MAF leverer mad til Dame Marie – et af de hårdest ramte steder på Haiti.

En af myndighedernes højeste prioriteter var at få bragt rent vand frem for at undgå en truende koleraepidemi. Denne risiko er altid til stede under katastrofer, hvor primitive latriner flyder over og blander sig med drikkevandet. På hospitalet i den sydlige by Port-a-Piment er der ifølge Reuters registreret en drastisk stigning i antallet af koleratilfælde. Her tog lægerne imod et væld af nye patienter, der var helt livløse efter at have kastet voldsomt op. – For hver dag, der går, øges risikoen for nye udbrud, siger Marc Vincent fra Unicef. Antallet af mistænkte koleratilfælde pr. dag er mere end 20 gange større end før orkanen.

Stor dansk katastrofehjælp

MAF Danmark iværksatte straks en katastrofeindsamling. Takket være de mange bidrag, der meget hurtigt strømmede ind, og en donation på 100.000 kr. fra Y’s Mens Region Danmark kan vi således overføre 162.000 kr. til katastrofeindsatsen og det efterfølgende genopbygningsarbejde. Det samlede behov for den del af nødhjælpsindsatsen, som MAF International står for, er på 2,2 mio kr. og heraf er ca. halvdelen finansieret af DFID, Englands pendant til DANIDA. Resten finansieres via indsamlinger i en række MAF-lande, bl.a. Danmark, og målet er nu nået. TAK!