Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

MAF massivt til stede i Papua Ny Guinea

MAF flyver ambulanceflyvninger og sikrer kommunikation efter det voldsomme jordskælv i Papua Ny Guinea.

Mandag ramte adskillige jordskælv østaten Papua Ny Guinea. Først et jordskælv, der målte 7,5 på Richterskalaen, og siden mere end 20 efterskælv.

Først de efterfølgende dage er myndigheder, lokale og MAF ved at få overblik. Jordskælvet tegner sig som et af de mest voldsomme jordskælv nogensinde i landets historie. Indtil videre er 15 mennesker bekræftet døde, men lokale medier frygter, at dødstallet vil stige de næste dage og uger.

MAF flyver mennesker på hospitalet

MAF’s 13 fly i landet har været i luften siden tirsdag middag for at flyve tilskadekomne mennesker i de isolerede områder på hospitalet.

Støt nu

Jordskælvet ramte midt på halvøen i et forholdsvist øde område, men de omkringliggende isolerede landsbyer er hårdt ramt. Lokalbefolkningen oplever mudderskred som følge af jordskælvet, huse er styrtet sammen, indfaldsveje er blokerede og mobildækningen nede.

“Mange floder er blevet blokeret, og oversvømmelser kan blive et problem for lokalbefolkningen. Rent vand er en mangelvare flere af de berørte steder, mens der endnu ikke er overblik over de langvarige skader på afgrøder,” siger MAF’s indsatsleder i Papua Ny Guinea, Sharlene Coker, efter MAF’s første undersøgelsesflyvning tirsdag eftermiddag, hvor flere mudderskred viste sig fra luften.

Heldigvis var langt mest skade sket i ubeboede områder.

MAF følger situationen tæt og tilbyder fortsat assistance med ambulanceflyvninger, undersøgelsesflyvninger og kommunikationsudstyr til de berørte områder.

Foto: Sally Lloyd/Facebook