Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
MAF optrapper ebola-indsats

MAF optrapper ebola-indsats

MAF i DR Congo fortsætter flyvningerne mod ebola på trods af, at sygdommen rykker tæt på.

Kort før jul blev MAF’s personale evakueret ud af DR Congo, da det første tilfælde af ebola blev konstateret i byen Nyankunde, hvor MAF basen holder til. Efter godt en måned i Uganda vendte medarbejderne tilbage til MAF-basen, da der ikke er konstateret flere tilfælde af ebola i byen.

Mens MAF’s medarbejdere har opholdt sig i, har de arrangeret flyvninger fra Uganda og ind i DR Congo for at hjælpe med at fragte vacciner, læger og medicinsk udstyr ud til de områder i det østlige DR Congo, hvor den meget smitsomme virus spreder sig.

Støt nu

Behovet for flyvninger mod ebola har været større i den sidste tid, og siden august har MAF fløjet 24 flyvninger relateret til det igangværende ebola-udbrud og fragtet 99 passagerer og næsten 8 tons medicinsk udstyr sikkert frem til de ramte områder i det nordøstlige DR Congo.

“MAF har ofte været involveret i ebolaudbrud, og vi har en helt bestemt procedure, vi følger, for at beskytte det personale, som flyver ind over grænsen, og for at minimere yderligere smitte. Vi ved, at ebola bliver overført gennem kropsvæsker eller hvis man spiser inficeret dyrekød. Vi har strenge fremgangsmåder, når vi har med patientprøver at gøre, og når vi rengør flyene,” siger Jon Cadd, MAF’s landechef i det østlige DR Congo.

Leverer ebola-vacciner

Med i lasten har flyene blandt andet vacciner, som er meget skrøbelige og kan blive ødelagt af at blive transporteret ad veje. For nylig fløj MAF 550 kg vacciner fra byen Goma til Beni, som ligger midt i området ramt af ebola. Vaccinerne skulle hurtigt frem og blev fragtet på tøris for ikke at blive ødelagt af varmen. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, og det congolesiske sundhedsministerium, som står for at give vacciner.

“Det var en stor ære at kunne gøre vores lille del mod at denne frygtelige sygdom spreder sig,” siger MAF-pilot David Petersen.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, rapporterer om 689 tilfælde af ebola, hvor 422 er døde af sygdommen.