Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

MAF-pilot måtte selv sy jordskælvs offer

Jason Krul er en ung MAF-pilot i Haiti. Få dage efter det ødelæggende jordskælv i 2010 måtte han selv træde til som læge

Jason Krul_web

Vi samlede kvæstede mennesker op langs vejen og kørte dem til børnehjemmet.
Da vi nåede frem, var der store skarer af kvæstede personer. Nogle spurgte mig, om jeg vidste, hvordan man syr sår sammen, og jeg sagde, at jeg havde gjort det én gang. Det var alt, hvad der skulle til for at få jobbet med at sy mennesker sammen. Med meget lidt erfaring og helt uden bedøvelse syede jeg disse store sår sammen. Mens jeg syede, skreg folk, og andre måtte hjælpe til med at holde dem fast.
Men jeg måtte bare gøre det. Den gang jeg var brandmand, var det min opgave at få folk ud og klar til transport til sygehuset, fortæller Jason.

Konen blogger
Hans kone Willeminen er netop nu hjemme i Canada sammen med deres 2-årige søn. Hun skriver blog om de første dage efter skælvet og om, hvordan hun har det nu.
(se: http://mafkrul.blogspot.com/)

Alt er så totalt forandret. Der er så mange følelser. Jeg savner det enkle liv. Hvad nu, Gud? Han giver mig fred. Han har hele verden i sin hånd. Han har en plan. En ufejlbarlig plan for alle ting. Vi må stole på ham sekund for sekund og dag for dag.
Jeg lukker øjnene og tænker tilbage på de uger, der er gået siden jordskælvet. Nu er tiden inde til at sige farvel igen. Jason skal rejse tilbage. Spændt pakker han kufferterne og kasserne med suppeposer og tørret frugt ud i bilen. Igen rives mit hjerte i stykker. Hvor ville jeg dog gerne have rejst sammen med ham tilbage – og selv opleve Haiti igen.

Svend Stokbæk
Forretningsfører