Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Nyhedsbrev fra Charlotte og Thorkild - juni 2018

Nyhedsbrev fra Charlotte og Thorkild - juni 2018

Livet i et akvarium

Vi bor i et lille metalhus, huset har metalgitter for vinduerne og en metaldør foran den egentlige dør. Uden om vores og kollegaernes huse er der en stor mur, og der går vagter rundt på grunden hele døgnet.
Sikkerhedsforanstaltningerne tænker vi ikke over i hverdagen, når solen skinner og fuglene fløjter.
Men hvad er det så, som er så anderledes her i Juba, sammenlignet med det at bo derhjemme?
Først og fremmest opholder vi os for det meste inden for de 400 meter mur og kommer kun ud for at handle, spise på restaurant, tage i kirke, eller for mit vedkommende for at tage skolebussen med mine elever til skolen. Der er ingen parker eller biografer i Juba.
Så vi er tyve børn og voksne, der ikke kan undgå hinanden. Vi handler ind sammen, spiser ofte sammen, svømmer i swimmingpoolen, leger på legepladsen, motionerer, låner mad af hinanden, og livet kan derfor til tider opleves meget intenst. Privatliv og gæstfrihed har fået en ny betydning.

At holde formen og varmen

Løbeture langs murene er en mulighed, hvis man vil holde sig i form. Men det kan hurtigt blive ensformigt og varmt! Nogle af damerne i MAF har en lille motionsgruppe hver mandag og torsdag, hvor vi mødes og hopper lidt rundt i en times tid under vores aircondition. Det er nu ret hyggeligt.
Vores internetadgang er meget begrænset, og vi kan kun downloade mindre YouTube klip om natten. Vi er så heldige at have aircondition det meste af dagen, men der er slukket om natten fra kl. 22, og nogle nætter er meget varme!

Kakerlakker i melet

Da vi vendte hjem fra en 14 dages rejse for nyligt, blev vi mødt af henved 100 kakerlakker i køkkenskabe m.m. Da bollerne skulle bages, var der levende larver og kakerlakunger i melet. Så det er med at tørre borde af, vaske op, hver gang man har spist, og feje grundigt, så de har mindre at leve af. Fra nu af ryger melet i fryseren, og vi sier larverne fra, hvis der er nogen.
Det er helt sikkert anderledes at leve på denne måde, men bare rolig… vi har det godt!

Kærlig hilsen
Charlotte Jørgensen

Støt nu

Charlotte og Thorkild Jørgensen har boet og arbejdet i Sydsudan siden september 2017, Charlotte er lærer på en skole, Juba Christian Academy, Thorkild er kommunikationsmedaarbejder for MAF.