Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Brændte børn overlever

Brændte børn overlever

Brødrene Alkheer (7) og Alfathi (5) havde akut behov for lægehjælp. Familiens lille hytte, bygget af mudder og halm, var sat i brand af en mand fra landsbyen.

De to børn og deres mor undslap branden og blev indlagt på det lokale hospital i Kajo Keji med store brandsår. Desværre overlevede deres mor ikke, og det var vigtigt, at de små drenge hurtigt fik intensiv behandling, hvis de skulle overleve.

MAF-pilot Chris Ball fløj brødrene fra Kajo Keji til Juba. Chris mindes sit første møde med dem:
– De to små drenge var slemt forbrændt. De kunne næsten ikke sidde i flyet. Uden at læne sig tilbage sad de så stille som muligt med arme og ben strakt ud fra sæderne. Det gjorde virkelig ondt at se deres stærke smerter.

Ved ankomsten til Juba var ambulancen fra Juba Teaching Hospital desværre ikke ankommet.
Chris kunne ikke klare at sende børnene og deres ledsager til fods ud gennem den travle terminal for selv at skulle sørge for at komme til hospitalet. Så han fik hurtigt arrangeret transport til hospitalet med én af MAF’s biler.

Støt nu

Sydsudan_Medevac-AlfathiI de næste uger tænkte Chris stadig over, hvordan det gik med børnene, og da Juba Teaching Hospital kun ligger fem minutters kørsel fra MAF’s base, besluttede han at besøge dem.
Ved ankomsten fandt han den yngste bror Alfathi sovende i sin hospitalsseng. Hans hoved, arme og det ene ben havde stadig åbne sår efter branden. Alfathis mormor stod ved sengen og bad for sit barnebarn på arabisk. Alfathis far sad ved siden af. Chris fik at vide, at den ældre bror Alkheer, havde det godt og allerede var udskrevet fra hospitalet.

5-årige Alfathi var i god bedring og forventedes snart at blive udskrevet. Chris gav drengen lidt juice og kiks, købte noget medicin til ham og bad sammen med familien.
En uge senere kom Chris igen på besøg. Nu var Alfathi vågen og frisk, og han kunne endda grine. Hans hud var helet fint, og familien håbede, at de meget snart kunne komme hjem.
– Det har været helt vidunderligt at kunne bruge MAF’s fly til at evakuere disse to små drenge og give dem effektiv lægehjælp, siger Chris.

Sådan kan vi få lov til at dele Jesu Kristi kærlighed med mennesker i nød og udleve teksten i Matt. 25:40:

Sandelig siger jeg jer: Alt, hvad I har gjort mod en af disse mindste, det har I gjort mod mig!