Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Angola

Angola

Da MAF startede i Angola i 1989, var det for at bistå missions- og nødhjælpsorganisationer samt kirkerne i et land, der stadig var præget af borgerkrigen.

1,5 millioner mennesker mistede livet og 4 millioner mennesker blev fordrevne igennem de 27 år (1975-2002) borgerkrigen varede.
Det anslås, at de krigsførende parter, MPLA og UNITA, lagde op imod 10 millioner landminer på steder med strategisk betydning, blandt andet langs mange vej.
I dag er MAF partner med HALO, som arbejder med at fjerne og tilintetgøre landminerne, én efter én for at forbedre forholdene for 21,47 millioner angolanere, hvoraf mange er har landbrug som deres levebrød.
Med nogle af verdens ringeste sundhedsstandard og mindre end 2 læger pr 10.000 mennesker, er MAF en vigtig faktor i arbejdet med at effektivisere det arbejde, som for eksempel partnerorganisationen Kalukembe Mission Hospital udfører, ved at flyve deres læger ud til de fjerntliggende områder.
I 2015 er MAF gået ind i en opgave med at flyve patienter med akutte medicinske og kirurgiske behov fra klinikkerne i landdistrikterne ind til hospitalerne i de større byer.

Støt MAF’s arbejde nu

Fakta

Hovedbase: Lubango
Opstart: 1989
Fly: 2 Cessna 182 og 1 Cessna 208
Stab 14 nationale og 3 internationale medarbejdere
Web: www.mafangola.com

MAF fløj i 2016 med 427 passagerer mellem 25 destinationer og vi samarbejder med 30 partnerorganisationer.

Blandt andre
Halo Trust
Norsk Folkehjællp
Røde Kors