Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bangladesh

Bangladesh er et af verdens fattigste og tættest befolkede lande. Oversvømmelser fra monsuner og cykloner udgør alvorlige trusler.

En tredjedel af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen, og med en tredjedel af landet dækket af vand gør de utallige floder og det enorme Ganges Delta det nærmest umuligt for indbyggerne at modtage hjælp – hvis ikke det var for MAF.
MAF’s vandfly bruger netop landets enorme netværk af vand, floder og bifloder for at nå de mennesker, der ellers ville være helt afskåret.
Flyet sætter også regeringen, nødhjælps- og udviklingsorganisationer i stand til at hjælpe mange fattige mennesker i landdistrikterne.
Læger fra NGO’er som for eksempel Friendship flyver regelmæssigt med MAF ud til deres tre flydende hospitaler, som yder sundhedstjeneste til marginaliserede befolkningsgrupper langs flodbredden.
Da cyklonen Mahasen rasede i 2013, benyttede FN, OHCA, World Food Programme, Oxfam og Care International MAF til at gennemføre undersøgelser for at vurdere den bedste måde at hjælpe de nødstedte.

Abul Hassan Mahmood Ali, leder af Bangladesh’s katastrofeministerium, udtaler om samarbejdet med MAF:

MAF yder landet god hjælp, og er en meget vigtig medspiller – især når en katastrofe indtræder.

Støt MAF’s arbejde nu

Fakta

Hovedbase: Dhaka
Opstart: 1997
Fly: 1 Cessna 208 vandflyver
Stab: 18 nationale og 3 internationale medarbejdere
Web: www.mafbangladesh.org

Vidste du, at vi fløj med 1.445 passagerer mellem 55 destinationer i 2016 og at vi samarbejder med 96 partnerorganisationer?

Blandst andet
Friendship (Flydende hospitaler)
Impact Foundation
Red Barnet

Seneste nyheder om Bangladesh