Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

MAF bringer hjælp og håb til tusinder fanget i landets interne konflikter. Der er akut behov for mad og lægehjælp.

MAF har mange partnerorganisationer i DRC. Deres arbejde forøges og effektiviseres betydeligt, når MAF flyver og bringer dem over fysiske hindringer skabt af tætte jungler og utallige floder. Store afstande og en infrastruktur, der er ødelagt af årtiers krig og underinvestering gør alternativet meget tidskrævende og farligt.

I lyset af et overvældende behov bidrager MAF’s fly til at afhjælpe de problemer og udfordringer for internt fordrevne og dem, der berøres af ustabiliteten i det østlige DRC. Det anslås, at Den Anden Congo Krig, 1998-2003, kostede 5,4 millioner mennesker livet. Samtidig fortsætter oprørsgrupper med at operere i øst. Det truer sikkerheden for civile, der bor og rejser i området.

Ved at støtte den spirende tværkirkelig kristne bevægelse med deltagelse af mange på tværs af stammer og grupperinger hjælper MAF med at bringe forsoning og udvikling af lokalsamfundene. Det er nødvendigt for at forbedre udsigterne på langt sigt for DRC og nabolandene.

MAF gennemfører også akutte ambulanceflyvninger, transporterer medicinsk udstyr og kristen litteratur og materialer, bistår i undervisning og træning, hjælper under nødhjælps-aktioner og flyver i forbindelse med udviklingsarbejde til de mest afsides beliggende områder.

I 2014 blev landet ramt af ebola-epidemi i Boende området. Da MAF allerede er på vingerne i DRC, var lægerne i stand til at reagere meget hurtigt og kunne diagnosticere og behandle de berørte og dermed afværge en langt større tragedie.

Støt MAF’s arbejde nu

Fakta

Hovedbaser: Bunia i DRC east og Kinshasa i DRC west
Opstart: 1961
Fly: 2 Cessna 206s, 4 Cessna 208, 1 Cessna T210R og 1 Pilatus PC12
Stab: 51 nationale og 16 internationale medarbejdere.
Vidste du, at vi fløj med 9.669 passagerer mellem 103 destinationer i 2016 og havde samarbejde med 159 partnerorganisationer?

Blandt andet
Africa Inland Mission
Christian Blind Mission
Congo Church
Medair
University Shalom Bunia
Wycliffe Bibeloversættere
Ungdom med opgave (UMO)