Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Kalimantan, Indonesien

Den indonesiske provins Kalimantan udgør den største del af øen Borneo og er stort set uudviklet. De geografiske og logistiske udfordringer er enorme.

Tætte regnskove, ubestigelige bjerge og manglen på veje begrænser muligheden for at udbrede evangeliet og tilbyde livsnødvendigheder som sundhedsklinikker, skolegang og uddannelse. Landsbyerne er kort og godt isoleret fra omverdenen.
Men MAF gør det muligt for missionærer og udviklingsarbejdere at bringe evangeliet og tilbyde nogle grundlæggende, livsnødvendige tjenester i et ellers utilgængeligt område af Indonesien.
I 1969 begyndte MAF ud fra basen i Tarakan i 1969 at støtte de nye lokale kirker i det østlige Kalimantan og er nu den eneste vestlige missionsorganisationen, som fortsat opererer i området for at hjælpe kirkerne i landsbyerne ledet af lokale Kalimantan præster.
I midten af 1990’erne åbnede MAF sin base for vandfly i Palangkaraya i det centrale Kalimantan for at hjælpe missionærer og en sundhedsklinik inde i landet. Denne base gør det muligt at have regelmæssige flyvninger afsides landsbyer langs fire store flodsystemer.
I dag er MAF’s flyvetjeneste uundværlig; mulighederne for at hjælpe i området er blevet langt større på måder, der ikke er mulige for andre missionsorganisationer.
Flyene giver MAF mulighed for at etablere og udvikle relationer med et bredt udsnit af mennesker i samfundet således at:

  • teologisk uddannelse og kirkelige konferencer kan gennemføres
  • præsteuddannelse i afsides egne kan oprettes og studerende kan transporteres til bibelskoler og ud i praktik i lokale landsbyer
  • støtte til sundhedsklinikker i afsides beliggende landsbyer og ambulanceflyvninger
  • materialer til forbedring af kirkebygninger, skoler, lokale virksomheder og boliger kan bringes ud
  • dagligvarer, medicin og skoleartikler kan transporteres ud

Støt MAF’s arbejde nu

Fakta

Hovedbase: Tarakan
Opstart: 1969
Fly: 2 Cessna 185, 3 Cessna 206 og 2 Quest Kodiak 100
Stab: 20 nationale og 13 internationale medarbejdere

Vidste du, at vi fløj med 9.190 passagerer mellem 52 destinationer i 2016 og samarbejder med 10 partnerorganisationer?

Blandt andre
Den Indonesiske protestantiske kirke
Wycliffe bibeloversætterne