Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Kalimantan, Indonesien

Kalimantan, Indonesien

Den indonesiske provins Kalimantan udgør den største del af øen Borneo og er stort set uudviklet. De geografiske og logistiske udfordringer er enorme.

Tætte regnskove, ubestigelige bjerge og manglen på veje begrænser muligheden for at udbrede evangeliet og tilbyde livsnødvendigheder som sundhedsklinikker, skolegang og uddannelse. Landsbyerne i Kalimantan i Indonesien er kort og godt isoleret fra omverdenen.
Men MAF gør det muligt for missionærer og udviklingsarbejdere at bringe evangeliet og tilbyde nogle grundlæggende, livsnødvendige tjenester i et ellers utilgængeligt område af Indonesien.
I 1969 begyndte MAF ud fra basen i Tarakan at støtte de nye lokale kirker i det østlige Kalimantan og er nu den eneste vestlige missionsorganisation, som fortsat opererer i området for at hjælpe kirkerne i landsbyerne ledet af lokale Kalimantan præster.
I midten af 1990’erne åbnede MAF sin base for vandfly i Palangkaraya i det centrale Kalimantan for at hjælpe missionærer og en sundhedsklinik inde i landet. Denne base gør det muligt at have regelmæssige flyvninger til afsides landsbyer langs fire store flodsystemer.

Flyene giver MAF mulighed for at etablere og udvikle relationer med et bredt udsnit af mennesker i samfundet således at:

  • teologisk uddannelse og kirkelige konferencer kan gennemføres
  • præsteuddannelse i afsides egne oprettes, og studerende kan transporteres til bibelskoler og ud i praktik i lokale landsbyer
  • Sundhedsklinikker i afsides beliggende landsbyer støttes og ambulanceflyvninger flyves
  • materialer til forbedring af kirkebygninger, skoler, lokale virksomheder og boliger bringes ud
  • dagligvarer, medicin og skoleartikler kan transporteres ud

Støt nu

Fakta

Hovedbase: Tarakan
Opstart: 1969
Fly: 2 Cessna 185, 3 Cessna 206 og 2 Quest Kodiak 100
Stab: 21 nationale og 14 internationale medarbejdere

MAF fløj med 10.038 passagerer mellem 30 destinationer i 2017 og samarbejder med 30 partnerorganisationer.

Blandt andre
Den Indonesiske protestantiske kirke
Wycliffe bibeloversætterne