Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar er verdens fjerdestørste ø og en af de fattigste. Næsten 50 procent af alle børn under 5 år lider af underernæring.

På trods af øens skønhed lever befolkningen i dyb fattigdom og har kun begrænset adgang til sundhedstjeneste. Med dårlige veje, voldsomme regnskyl og ødelæggende oversvømmelser er der et enormt behov for, at MAF flyver.
Selv en kort flyvetur sparer dages besværlig rejse over landjorden.
Kirker og udviklingsorganisationer flyver med MAF for at bringe undervisningsmateriale, landsbrugsmaskiner og medarbejdere til at undervise i landbrug samt katastrofehjælp – ofte i forbindelse med de mange tropiske cykloner, der rammer landet. En af MAF’s piloter i Madagaskar er danske Kenneth Pedersen, som er udsendt gennem MAF Danmark.

Støt Charlotte og Kenneths arbejde i Madagaskar

En stor del af MAF’s arbejde på øen er at arrangere og transportere sundhedsteams ud i provinsen, som yder lægehjælp til lokale befolkningsgrupper.

MAF er af stor betydning for os. Når vi går ind i et land for at oprette et projekt, forsøger vi som noget af det første at finde ud af, om MAF og HeliMission (MAF’s helikopterpartnere i nabohangaren i Antananarivo) opererer her.
Rune Bach fra Danmission i samtale med MAF-pilot Josh Plett

Fakta

Hovedbase: Antananarivo
Opstart: 1989
Fly: 2 Cessna 182 og 1 Cessna 208
Stab: 23 nationale og 4 internationale medarbejdere
Web: madagascar.maf-europe.org

I 2017 fløj MAF 2.349 passagerer mellem 64 destinationer. MAF samarbejder med 92 organisationer i Madagaskar.

Blandt andre
HoverAid
Den lutherske Kirke i Madagaskar
Medair
Mercy Ships
UNICEF
Wycliffe bibeloversætterne