Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Mozambique

Mozambique

Flere års brutal borgerkrig og omfattende oversvømmelser i visse regioner betyder, at Mozambique kun har 3000 km rimeligt asfalterede veje.

Manglende vedligeholdelse betyder, at vejene er alvorligt medtaget af huller fra blandt andet kraftige oversvømmelser. Missionærer og andre hjælpeorganisationer bruger meget af deres kostbare tid på transport, når de i deres fire-hjuls-trækkere forsøger at nå ud til afsides landsbyer.
Fra basen i Nampula assisterer MAF missionsorganisationer, lokale kirker og hjælpeorganisationer, som arbejder med landsbysamfund som for eksempel Makua, Makonde, Lomwe, Chuabo og Yao i det nordlige Mozambique.
En tur, der tidligere krævede tre udmattende dagsrejser med lastbil, tager nu kun timer eller minutter i et MAF-fly, og giver langt mere overskud til partnerorganisationernes egentlige arbejde med evangelisation, bibeloversættelse og støtte til de lokale kirker.

Med MAF’s hjælp kan humanitære grupper langt mere effektivt hjælpe med miljøbeskyttelse, landbrugsudvikling, udviklingsbistand til landdistrikterne og uddannelsesprogrammer til afhjælpning af analfabetisme.
På bare et år har “den flyvende lægetjeneste” besøgt Gurué-distriktets afsides landsbyer og været i stand til at behandle 3.739 patienter og været på husbesøg hos eller ringet til dem, der var for syge til at komme til klinikken. Patienter med aids, malaria eller andre sygdomme eller “blot” underernærede har fået professionel medicinsk behandling. Før i tiden var deres eneste mulighed at søge råd hos den lokale medicinmand.

Støt nu

Fakta

Hovedbase: Nampula
Opstart: 1999
Fly: 1 Cessna 206 og 1 Cessna 208
Stab: 14 nationale og 7 internationale medarbejdere

I 2017 fløj MAF med 1.888 passagerer mellem 47 destinationer. I Mozambique samarbejder MAF med 41 organisationer.

Blandt andre
Ethnos 360
Wycliffe bibeloversætterne