Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Mozambique

Flere års brutal borgerkrig og omfattende oversvømmelser i visse regioner betyder, at Mozambique kun har ca. 3000 km. rimeligt asfalterede veje.

Manglende vedligeholdelse betyder at andre 2.400 km. veje er alvorligt undermineret af huller fra blandt andet kraftige oversvømmelser. Missionærer og andre hjælpeorganisationer bruger meget af deres kostbare tid på transport, når de i deres fire-hjuls-trækkere forsøger at nå ud til afsides landsbyer.
Fra basen i Nampula assisterer MAF missionsorganisationer, lokale kirker og hjælpeorganisationer, som arbejder med befolkningsgrupper som for eksempel Makua, Makonde, Lomwe, Chuabo og Yao i det nordlige Mozambique.
En tur, der tidligere krævede tre udmattende dagsrejser med lastbil, tager nu kun timer eller minutter i et MAF-fly, og giver langt mere overskud til partnerorganisationernes egentlige arbejde med evangelisering, bibeloversættelser og støtte til de lokale kirker.

Med MAF’s hjælp kan humanitære grupper langt mere effektivt hjælpe med miljøbeskyttelse, landbrugsudvikling, udviklingsbistand til landdistrikterne og uddannelsesprogrammer til afhjælpning af analfabetisme.
På bare et år har “den flyvende lægetjeneste” besøgt Gurué-distriktets afsides landsbyer og været i stand til at behandle 3.739 patienter og været på husbesøg hos eller ringet til dem, der var for syge til at komme til klinikken. Patienter med aids, malaria eller andre sygdomme eller “blot” underernærede, har fået professionel medicinsk behandling. Før i tiden var deres eneste mulighed at søge råd hos den lokale medicinmand.

Det er afgørende, at de værdifulde ressourcer anvendes bedst muligt og mest effektivt i et land, hvor hver 6. barn dør, før det bliver 5 år.

Støt MAF’s arbejde nu

Fakta

Hovedbase: Nampula
Opstart: 1999
Fly: 1 Cessna 206 og 1 Cessna 208
Stab: 14 nationale og 6 internationale medarbejdere

Vidste du, at vi fløj med 584 passagerer mellem 40 destinationer i 2016 og samarbejder med 54 partnerorganisationer?

Blandt andre
New Tribes Mission
Wycliffe bibeloversætterne

Seneste nyheder om Mozambique

Intet fundet

Beklager, men det ser ud til at vi ikke kan finde den information du søger.