Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Sydsudan

Trods perioder med borgerkrig og opstande har MAF med enkelte undtagelser fløjet i Sydsudan siden 1950 for at hjælpe landets indbyggere.

Efter flere årtier med borgerkrig blev Sydsudan selvstændig den 9. juli 2011, da mere end 3,8 millioner sydsudanesere ved en historisk folkeafstemning stemte for en løsrivelse fra Sudan. Mere end to millioner mennesker døde i to borgerkrige, der gik forud for uafhængigheden.

I dag er Sydsudan atter i oprør.
Fortsatte grænsestridigheder med nabolandet Sudan og interne kampe i regeringen har siden december 2013 resulteret i konflikter og omvæltninger for de krigstrætte borgere.

Selvom landet er rigt på olie, har Sydsudan en af verdens ringeste økonomier. En fødevarekrise truer de 3,4 millioner internt fordrevne, fordi de er ude af stand til at plante og høste afgrøder.

I lyset af de enorme behov flyver MAF for 170 partnerorganisationer, som tager sig af at behandle patienter, hjælpe flygtninge, forkynde evangeliet, vejlede menigheder, yde nødhjælp, tilbyde undervisning og uddannelse, oprette sundhedstjenester og uddele mad, rent vand og andre vigtige forsyninger.

Hvis voldelige opstande bryder ud igen, står vi klar til at evakuere.

Støt MAF’s arbejde i Sydsudan nu

Fakta

Hovedbase: Juba
Opstart: 1950
Fly: 1 Cessna 182SMA og 4 Cessna 208S
Stab: 34 nationale og 8 internationale medarbejdere
Vidste du, at vi fløj med 4.532 passagerer mellem 55 destinationer i 2016 og havde et samarbejde med 204 partnerorganisationer?

Blandt andre
AIM International
IMA World Health
Medair
Oxfam
Red Barnet
WHO