Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Timor-Leste

Timor-Leste

Landet består af den østlige halvdel af Timor og de nærliggende øer Atauro og Jaco, samt Oecusse, en enklave omgivet af indonesisk Vesttimor

Efter at en folkeafstemning i 1999 resulterede i et flertal for uafhængighed, røg landet ind i en alvorlig konflikt. Stabiliteten blev først genskabt, da landet i 2002 blev selvstændigt.
Livet i landet er udfordrende. Mange afsides beliggende samfund har kun ringe adgang til nogle af de mest basale livsfornødenheder, og transport over landjorden er ofte langsommelig og forbundet med fare.
Timor-Leste er det land i det sydøstlige Asien, der har flest underernærede mennesker pr. indbygger.
MAF oprettede en base i 2007 og har, siden FN og den australske hær trak sine fredsbevarende styrker tilbage i 2012, været det eneste flyselskab med almindelige fly i landet.
Takket være vores samarbejde med Timor-Lestes sundhedsministerium, gennemfører MAF mere end 200 ambulanceflyvninger om året fra de fjernere regioner i landet og ind til landets største hospital i hovedstaden Dili.
MAF’s tilstedeværelse medvirker til, at kristne udviklingsorganisationer kan tilbyde lokalsamfund engelskundervisning og gå mere effektivt til værks i bekæmpelse af underernæring. Samtidig har flere læger med speciale i plastikkirurgi fået lettere adgang til hospitalet i Oecusse, hvor blandt andet patienter med ganespalte bliver behandlet.

Støt nu

Fakta

Hovedbase: Dili
Opstart: 2007
Fly: 2 GA-8 Airvan
Stab: 2 nationale og 4 internationale medarbejdere
Web: www.maf-easttimor.org

I 2017 fløj MAF med 2.227 passagerer mellem 9 destinationer. MAF samarbejder med 28 organisationer i Timor-Leste.

Blandt andre
CARE International
PLAN International
Red Barnet
Tearfund
Spedalskhedsmissionen
WaterAid
Ungdom med Opgave