Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Nu er hjælpen kun et radioopkald væk

Landingsbanen i Pyrulama i Papua Ny Guinea blev udgravet ved hjælp af macheter og kæppe!

Folk jublede, da den nye landingsbane blev åbnet. Alligevel var det lidt en bittersød begivenhed. Det havde taget mange år at lave landingsbanen, og mange døde før den blev færdig.

“Før landingsbanen,” erindrer en af samfundets ledere, “brugte vi fire dage på at bære folk til hospitalet, på den anden side af bjergene. Men kvinder med vanskelige fødsler, klarede den aldrig.”

Hvor mange kvinder og børn, der er døde af den grund, er der ingen, som ved. Det samme gælder antallet af omkomne på grund af slangebid, ulykker eller malaria. Og dette er blot ét afsidesliggende samfund, ud af mange hundrede.

Støt nu

Pyrulama’s indbyggere var så desperate efter at MAF skulle kunne lande ved deres landsby, at de brugte 21 år på at grave en landingsbane i skoven, kun ved hjælp af macheter og kæppe. Man kunne ikke bruge et hvilket som helst stykke jord, da det skulle kunne leve op til MAF’s strenge, men nødvendige sikkerhedskrav.

Så, selv om det var tid til at feste, var det også tid til at mindes dem, der kunne være reddet, hvis vi havde kunnet lande tidligere. Faktisk kunne det ikke ske hurtigt nok. Nogle dage før festen, fløj pilot Nick Swalm fire ambulanceflyvninger for fire kvinder fra Pyrulama. Takket være landingsbanen, nåede kvinderne hospitalet i tide, og er nu kommet sig fuldstændigt.

“For to måneder siden”, fortalte landsbyens indbyggere, “ville de være døde, ligesom alle de andre”.

Men nu, på grund af MAF og den nye landingsbane, er livreddende hjælp kun et radioopkald væk.