Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Coronavacciner risikerer aldrig at nå frem til frontpersonale

Coronavacciner risikerer aldrig at nå frem til frontpersonale

I verdens fattigste lande sygeplejersker sætter livet på spil i kampen mod corona, når de går på arbejde uden at være vaccinerede. Der er brug for hjælp til at få vaccinen ud til dem.

Mange udviklingslande prioriterer deres få vacciner til frontpersonale. Her vaccineres en sundhedsarbejder i det sydafrikanske land Lesotho med en coronavaccine, MAF har leveret.

Mens Danmark er langt med at vaccinere frontpersonale mod COVID-19, kæmper mange fattige lande med overhovedet at få vaccinerne frem til sygeplejersker og andre sundhedsarbejdere.

Coronavaccinerne virker kun, hvis de er på køl fra vaccinerne produceres til stikket gives. Det er en kæmpe logistisk udfordring i lande, hvor kølefaciliteter ikke er tilgængelige, og hvor transport foregår ad jordveje.

Coronavaccinerne vil gå i stykker på vej ud til de sygeplejersker, der hver dag går på arbejde uden beskyttelse mod coronavirussen.

Du kan hjælpe dine kollegaer ved at få fly i luften

MAF er verdens største humanitære flyselskab og specialiseret i at fragte vacciner ved korrekte temperaturer over lange afstande. I samarbejde med UNICEF, WHO og lokale sundhedsmyndigheder leverer vi livreddende vacciner i 27 udviklingslande.

Vi er klar til at få coronavaccinen ud til medarbejderne på de sundhedsklinikker, ingen andre kommer ud til.

Din gave i dag er med til at sikre, at sundhedspersonale ude i verden også får deres stik.

Behovet for flyvning med coronavacciner er afhængig af, hvor mange vacciner det enkelte land modtager gennem vaccinesamarbejdet COVAX. Hvis indsamlingen overstiger behovet, går din gave til andet forebyggende sundhedsarbejde.