Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Tak Gud for MAF

Tak Gud for MAF

En gammel heksedoktor bliver reddet i Lesotho, et fattigt bjergland midt inde i Sydafrika.

Hvem i alverden gider flyve langt ud i bjergene for at redde en gammel heksedoktors liv – uden at få en krone for det?  Det måtte Mokheti Moeti fra Lesotho have svar på.

For et år siden kom et nødopkald til MAF’s base i Maseru i Lesotho.
En person er alvorligt syg og må øjeblikkeligt på hospitalet. Sådanne opkald er hverdag for MAF i Lesotho. 8 ud af 10 flyvninger er ambulanceflyvninger i dette fattige bjergland inde midt i Sydafrika. Det specielle er, at det denne gang drejer sig om Mokheti Moeti, en velkendt, gammel heksedoktor fra landsbyen Nkau tæt ved landingsbanen i Matekane.
Mokheti er hiv-positiv, og hans immunsystem er for længst blevet nedbrudt. Han har været meget svag gennem længere tid, og da MAF’s pilot ankommer, kan han vanskeligt forklare sig. Vi får fløjet ham til hospitalet, og to uger senere bliver han udskrevet.

Støt nu

Men han må have svar på spørgsmålet: – Hvad er det for nogle folk, der har forladt deres hjemland og venner for at flyve med nogen som ham uden at få betaling for det?
Han har lange samtaler med MAF’s sygehuspræst Safiri, der fortæller ham, at han tror på Jesus og at MAF’s piloter flyver gratis, fordi de har viet nogle år af deres liv for at vise mennesker Guds kærlighed, netop ved at flyve gratis på denne måde.

Jeg møder Mokheti et år senere, da han er tilbage i Maseru til kontrol.
– Tak Gud for MAF! udbryder han. Han er selv kommet til tro på Jesus og har givet alt sit gamle heksedoktorudstyr til præsten Safiri og bedt ham om at smide det ud.