Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Tomme olietønder...

... fulde af muligheder!

MAF-pilot Jonathan Lowe i Dili på Timor-Leste har en god ven Rob Williams. Han har fået en god idé, som hjælper mange lokale farmere: Tomme olietønder! MAF’s flybenzin bliver fragtet til Timor-Leste fra Australien, men det kan ikke betale sig at sende dem retur.

Derfor bliver de afhentet af Rob Williams til den lokale NGO ”Drums on Farms”, hvor de renses omhyggeligt, og derefter uddeles til farmerne til opbevaring af deres korn. Hver farmer kan få 2-3 tønder, og indtil videre er der fordelt 600 tønder.

“Der er tre årstider på Timor-Leste”, fortæller Rob Williams. ”Regntiden, tørtiden og sulttiden”. Vi ønsker at fjerne “sulttiden”.
Det anslås at 30% af alt korn på Timor-Leste bliver ødelagt af skadedyr, men de lufttætte tromler kvæler de aggressive snudebiller, og forhindrer rotterne i at spise kornet. Læs flere detaljer herom på www.drumsonfarms.org.

Et nyt program er netop blevet lanceret af IFAD (The International Fund for Agricultural Development) som vil anvende 5.6 mio. USD til en storstilet version af projekt ”Drums on Farms”.