Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Specifikke ansøgningskrav

Her kan du læse om de specifikke ansøgningskrav til piloter og flymekanikere

Piloter

Minimumskrav for alle piloter er ICAO Commercial Pilot Licence (CPL) med tilsvarende flyvemedicinsk helbredserklæring.

Mindre erfarne piloter (Basic Pilots)
Der kræves et minimum af 500 flyvetimer (inkl. 300 timer s om PIC). Operationerne begrænses til flyvning med enmotorede Cessna stempelmotorfly under VFR-forhold. Disse piloter vil gøre tjeneste under en chef-pilot. Det anbefales at have instrumentcertifikat. Piloterne forventes at tilbringe nogle nætter borte fra hjembasen hver måned.

Erfarne piloter (Experienced Pilots)
I tillæg til ovenstående kræves erfarne piloter at have et minimum af 1000 flyvetimer (inkl. 500+ som PIC) med passende erfaring eller nødvendig certificering. Det kan f.eks. være erfaring på flermotorede fly eller turbo-propfly for at kunne flyve vore TWIN-otter eller Cessna Caravans. Sædvanligvis kræves der endvidere instrumentcertifikat for at flyve disse mere komplicerede fly.

Når man er blevet accepteret til international tjeneste, er MAF International behjælpelig med konvertering af certifikater i overensstemmelse med kravene i det land, hvor man kommer til at gøre tjeneste.

 

Flymekanikere

Flymekanikere
ICAO-baseret flymekanikercertifikat er minimumskrav for ansøgere til flymekaniker stillinger. Personer med mindst 2 års praksis foretrækkes, det er dog ikke et absolut krav.

De vil komme til at arbejde nært sammen med en chef-mekaniker på en-motores stempelmotorfly og/eller turbomotorfly.

Erfarne flymekanikere
En flymekaniker med 3-4 års praktisk erfaring. Kommer til at arbejde på et team. Ansvarsområdet kan omfatte træning og supervision af ucertificerede medarbejdere samt assistering af chef-mekanikeren med planlægning og schedulering af vedligeholdelse og eftersyn af flyene. Der kan i visse tilfælde stilles krav om særlig erfaring eller færdigheder, afhængig af den udlyste stilling.

Chef-mekaniker
Ansvarlig for ledelsen af basens Aviation Maintenance Team og de overordnede vedligeholdelses- og eftersynsoperationer. Skal have mere end 5 års praktisk aviation maintenance erfaring, have gennemgået ledelses- eller supervisionstræning eller have praktisk erfaring samt have de nødvendige kompetencer for at kunne påtage sig en ledende stilling. Forpligtelserne vil inkludere budgettering af vedligeholdelsesoperationerne, hangar og reservedelskontrol, supervision af øvrig maintenance medarbejdere og så videre.

Når man er blevet accepteret til international tjeneste, er MAF International behjælpelig med konvertering af certifikater i overensstemmelse med kravene i det land, hvor man kommer til at gøre tjeneste.

Avionics mekanikere

ICAO-basert certifikat påkrævet. Ansvarsområderne inkluderer installation og vedligeholdelse af avionics udstyr. Avionics Manufacturer-kursus må påregnes at blive krævet. Ansvarsområdet kan også omfatte vedligeholdelse af udstyr til HF jordstationer.