Sydsudan

Sydsudan

Trods perioder med borgerkrig og opstande har MAF med enkelte undtagelser fløjet i Sydsudan siden 1950 for at hjælpe landets indbyggere.

FlowTwo,  

Efter flere årtier med borgerkrig blev Sydsudan selvstændig den 9. juli 2011, da mere end 3,8 millioner sydsudanesere ved en historisk folkeafstemning stemte for en løsrivelse fra Sudan. Mere end to millioner mennesker døde i to borgerkrige, der gik forud for uafhængigheden.

I dag er Sydsudan atter i oprør.
Fortsatte grænsestridigheder med nabolandet Sudan og interne kampe i regeringen har siden december 2013 resulteret i konflikter og omvæltninger for de krigstrætte borgere.

Selvom landet er rigt på olie, har Sydsudan en af verdens ringeste økonomier. En fødevarekrise truer de 3,4 millioner internt fordrevne, fordi de er ude af stand til at plante og høste afgrøder.

I lyset af de enorme behov flyver MAF for over 170 partnerorganisationer, som tager sig af at behandle patienter, hjælpe flygtninge, forkynde evangeliet, vejlede menigheder, yde nødhjælp, tilbyde undervisning og uddannelse, oprette sundhedstjenester og uddele mad, rent vand og andre vigtige forsyninger.

Hvis voldelige opstande bryder ud igen, står vi klar til at evakuere.

URL: https://maf.dk/project/sudan/