"Airborn"

"Airborn"

Som udstationeret i Lesotho, har MAF-pilot Justin Honaker opdaget, at han skal være forberedt på hvad som helst.

Justin Honaker,  

Leatherman har et slogan: ‘Leaterman. Så er du klar.’ I hangaren laver vi sjov med det, for hvordan skulle et multiværktøj pludselig gøre dig ‘klar’? Da jeg fik en ny Leatherman, drillede de andre mig, da jeg skulle ud på en flyvning: ‘Du er i det mindste klar nu.’

Mamolise og hendes mor Matseliso venter ved landingsbanen. Mamolise har haft veer i to dage. Sygeplejersken forsikrer mig, at hun godt kan flyve de 15 minutter, der er til distriktshospitalet, og rækker nogle gummihandsker til bagsædepassagereren M’e’ Mathabo, der er forsker.

Da Mamolise er spændt godt fast på vores nye båre, letter vi med kurs mod distriktshospitalet i Manamaneng, i Lesotho. Men bag i flyet er tingene ved at udvikle sig ret hektisk.
M’e’ Mathabo signalerer til mig, at hun vil løsne remmene som Mamolise er spændt fast med. Jeg tøver, men giver dem lov – selv om det tog fem minutter at få hende spændt fast! M’e’ Mathabo læner sig frem, og hun er åbenbart klar. Nu kan man se et lille hoved.

‘Kan den her æske ikke flyve hurtigere?’ siger jeg til mig selv! Så ser jeg M’e’ Mathabo sidde op, med et nyfødt barn i armene! Der er store smil over hele linien.

Heldigvis venter ambulancen på os da vi ankommer. Matseliso vil klippe neglestrengen, og får øje på Leatherman’en i mit bælte.

Jeg har haft den i to dage, men da der ikke er andre instrumenter i nærheden, og ingen af ambulancefolkene ser ud til at bekymre sig om det, giver jeg det ubrugte multiværktøj videre, mens jeg kæmper for at finde Sesotho ordene for ‘gå med Gud’! Den sunde lille dreng bliver lagt i ambulancen, dørene lukkes, og så er de væk.

Selv om jeg ikke rigtigt kan sige, at jeg var ‘klar’ til, at et barn skulle fødes ombord på mit fly, så er jeg glad for, at være en del af en organisation der er ‘klar’ til at rykke ud, 365 dage om året. Jeg er også taknemmelig for, at M’e’ Mathabo var der til at agere jordemoder på bagsædet af mit fly!

Lesotho_3

URL: https://maf.dk/airborn/