Et nyt projekt skal motivere mænd i landets isolerede områder til at respektere kvinder og vise det i ændret adfærd.
Vold mod kvinder er et globalt problem. Hver 3. kvinde har oplevet partnervold. I Papua Ny Guinea er det halvdelen af kvinderne. Derfor har FN afsat 16 dage til at gøre opmærksom på netop dette. Fra 25. november til 10. december sætter ngo’er verden over fokus på problemet og peger på løsninger.
Således også MAF. Sammen med organisationen Bread for the World har MAF søsat et samfundsbaseret træningsprogram, der skal forhindre kønsbaseret vold i Papua Ny Guinea.
Vil ændre mænds adfærd
Med økonomisk støtte fra Bread for the World vil MAF tage initiativet kaldet “Senisim Pasin” ud til landets fjerntliggende områder ved at uddele uddannelsesvideoer, der skal stoppe vold mod kvinder.
“Senisim Pasin” betyder ”at ændre adfærd” på lokalsproget Tok Pisin. Projektet skal lære mænd at vise respekt for kvinder og begynder i seks lokalsamfund i Enga, East Sepik og Southern Highlands-provinserne.
– Målet er, at gøre mænd bevidste om kvinder, kvinders rolle, og hvordan de kan blive mere fredelige i deres forhold til kvinder, fortæller Jutta Werdes fra Bread for the World, der netop har fløjet med MAF for at tilse organisationens hjælpearbejde i Papua Ny Guinea sammen med kollega Hanno Allolio.
– Sammen med MAF vil vi engagere lokalsamfundene i en diskussion om, hvad deres forhold til kvinder er. Vi vil prøve at starte en ny tankeproces, der forhåbentlig vil kulminere i “Senisim Pasin”, fortæller hun.
Umuligt at nå uden MAF
Bread for the World samarbejder med 40 organisationer i det sydøstlige Asien og Stillehavsområdet. Nogle af deres partnerskaber i Papua Ny Guinea er i ekstremt isolerede områder, som ikke ville være mulige at nå uden assistance fra MAF-fly.
– MAF er bogstaveligt talt den eneste forbindelse til omverdenen her, fortæller Allolio.
MAF har tidligere hjulpet med at transportere medarbejdere fra Bread for the World. Flyvningerne har styrket samarbejdet og givet organisationen en dybere forståelse af den isolation, som mange lokalsamfund i Papua Ny Guinea befinder sig i.
– Hatten af for piloterne, der tydeligvis ved, hvad de laver! smiler Allolio.
Foto: Mænd i Papua Ny Guinea i traditionelle dragter. Modelfoto: Pixabay.
- Læs mere på UN Women.
- Læs Læger Uden Grænsers rapport om kønsbaseret vold i Papua Ny Guinea (2016).