Børn med udspilede maver-web

Generalsekretær i Sydsudan: ’Her er alt for mange børn med udspilede maver’

Seneste artikler

BLOG: Sydsudan har tørke, hungersnød og mangel på infrastruktur, som gør livet svært for landets godt 11 millioner indbyggere. Derfor er der stor behov for MAF, skriver generalsekretær Peter Hedelund i en blog direkte fra Sydsudan.

Sydsudans historie og kamp for selvstændighed er lang og blodig. Årtiers borgerkrig har kostet tusindvis af menneskeliv, sendt millioner af mennesker på flugt og har haft store sundhedsmæssige konsekvenser for de civile.

Det lykkedes at løsrive sig fra Sudan den 9. juli 2011, hvor landet blev optaget i FN. Siden selvstændigheden har Sydsudan været præget af voldelige konflikter mellem forskellige etniske befolkningsgrupper flere steder i landet. I august 2015 blev der efter stort internationalt pres underskrevet en fredsaftale i Sydsudan. Det gav anledning til et forsigtigt håb om fred. Men aftalen er skrøbelig, og sikkerhedssituationen ustabil i det kriseramte land.

Nilen set fra oven.

’Et inderligt ønske om at besøge denne heksekedel’

Det mærkes tydeligt, da jeg lander i en kaotisk lufthavn i hovedstaden Juba, som er en stegende hed by. Spændingsniveauet er højt, og det første der møder mig er synet af et bevæbnet militær og FN´s og Røde Kors’ mange fly og helikoptere. Landet er mere end fjorten gange så stort som Danmark og ligger klemt inde mellem Sudan, Etiopien, Kenya, Uganda, D.R. Congo og Den Centralafrikanske Republik.

Jeg bliver hilst af en MAF-kollega med gul vest på ude landingsbanen, og da bliver jeg lettet. Han præsenter sig som Justino, og han hjælper mig forholdsvis gnidningsløst igennem paskontrollen. Selvom jeg er berejst, læner jeg mig op ad ham for at sikre mig at komme ind i dette besynderlige land.
Sydsudan har nemlig længe været i mine tanker, og jeg har haft et inderligt ønske om at besøge denne heksekedel. Hvorfor? Jeg ved jeg ikke helt. Måske, fordi jeg føler mig tiltrukket af steder, hvor nøden er størst. Og de kommende dage kommer da heller ikke til at skuffe mig, når jeg oplever tingene på helt tæt hold…

Halvdelen af befolkningen lever i ekstrem fattigdom

Sydsudan har tørke, hungersnød og mangel på infrastruktur, som gør livet svært for landets godt 11 millioner indbyggere. Landet er et af verdens fattigste lande og over halvdelen af befolkningen lever i ekstrem fattigdom – og under fattigdomsgrænsen på ca. 8 kroner at leve for om dagen.
Sundhedssituationen i Sydsudan betragtes som en af de værste i verden! Dette bekræftes jeg i, når jeg med MAF-pilot, Reuben fra Canada i et af MAF´s nødhjælpsfly flyver ud og lander tre steder i landet. Børnene som jeg møder derude i bushen, ser hverken rene eller sunde ud som hjemme i Danmark. Mange har hullet og laset tøj på, og nogle børn går endda helt nøgne rundt. Udspilede maver er der alt for mange af, og det vidner om fejlernæring.

Kun 40 procent har adgang til sundhedspleje

Med kronisk underudvikling i sundhedsinfrastrukturen har kun 40 procent af befolkningen adgang til primær sundhedspleje. Størstedelen af det begrænsede antal læger er koncentreret i hovedstaden. Den seneste statistik viser, at der kun er en læge for hver 39.088 personer. Nogle folkerige områder har slet ingen kvalificerede sydsudanesiske læger.

Jeg bliver fortalt af MAF-kollegaer, at en sygeplejerske og læge ansat af regeringen, henholdsvis tjener 105 kr. og 140 kr. om måneden. Dette er selvfølgelig langt fra nok til, at de kan forsørge deres familier, og det tvinger dem til alternative og ofte tvivlsomme indtjeningsmuligheder. Regeringen har ganske enkelt besluttet, at sundhedsvæsnet i yderområderne af Sydsudan, hvis ellers der er noget, ikke mere får nogen økonomisk støtte fra hovedstaden Juba. Der er simpelthen lukket for kassen! Det betyder, at de syge derude ikke søger hjælp på hospitalet, da der ingen medicin er til at behandle med. Det koster dyrt og i yderste konsekvens menneskeliv.

Det gør et stort indtryk på mig, når jeg hører dette, og jeg føler med mine medmennesker, der kæmper for livet.

40 landingsbaner over hele Sydsudan

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er børnedødeligheden på 96 pr. 1.000 børn under fem år, mens mødredødeligheden er den højeste i verden med over 2.050 pr. 100.000 fødsler. Til sammenligning er tallene hhv. 3,6 og 4,2 for Danmark. Mange sundhedsindikatorer er alarmerende i dette land, og Sydsudan er hjemsted for mange sygdomme – hvoraf nogle er sjældne eller uhørte uden for landet. Landet lider af en betydelig byrde af overførbare sygdomme. Udbrud af sygdomme som diarré, malaria og mæslinger er helt almindelige.

Derfor er der stort behov verdens største humanitære flyselskab, MAF. MAF’s base, som jeg besøger, ligger i hovedstaden Juba, som er udgangspunktet for flyvninger til ca. 40 landingsbaner over hele Sydsudan.

Et eksempel på, at deres indsats nytter, er at en tre timers flyvning i et MAF-fly kan spare for en humanitær partner for en uges rejse over land i tørtiden og helt op til en måneds rejse i regntiden.

Vil styrke et udfordret sundhedsvæsen

MAF’s partnere arbejder hårdt på at styrke det primære sundhedsvæsen, som i øjeblikket er hæmmet af en række infrastruktur- og systemudfordringer: dårlige og usikre/utrygge veje, underudviklet sundhedsinfrastruktur, mangel på udstyr og teknologi, dårlige forsyningskædesystemer og upålidelig lægemiddelforsyning.

Det fører til mangel på kvalificerede menneskelige ressourcer, uopfyldte uddannelsesbehov og demotiverede sundhedsarbejdere. Mange uddannede og dygtige sundhedsmedarbejdere har forladt landet på grund af den kroniske utryghed og de økonomiske vanskeligheder i landet. Nogle har søgt til nabolandene for bedre arbejdsudsigter.

Peter Hedelund blev fløjet af pilot Reuben Vermeulen.

MAF´s regelmæssige flyvninger giver lindring

Siden 1950 har MAF arbejdet i Sudan, som Sydsudan er opstået ud af, i partnerskab med NGO’er, missionsorganisationer og kirker, for at lindre nøden for befolkningen i afsides dele af landet. MAF´s regelmæssige flyvninger giver lindring, da sundhedspersonale, undervisere, medicinsk udstyr, vacciner, medicin osv. bliver fragtet til alle de områder af Sydsudan, hvor nøden er størst. Disse flyvninger er afgørende for at opretholde projekter fra nogle af MAF´s partnere, såsom et vurderingsteam, der blev fløjet til Wau for at etablere det første regionale apotek for Sundhedsministeriet.

En verden, hvor alle har adgang til sundhed

MAF´s sikre flyvetjeneste betragtes som yderst værdifuld for at styrke hele sundhedssystemet i dette udviklingsland, og der er ingen tvivl hos mig, når jeg fx på en flyvning fra Mundri til Juba, taler med Antonio og Beatrice fra en partner, Doctors with Africa CUAMM.

Deres vision er at se en verden, hvor sundhed er tilgængelig og garanteret for alle mennesker, især de trængende og lidende. Og dem er der alt for mange af i det forarmede Sydsudan. De mennesker har sat sig spor i mig i den tid jeg har været i Sydsudan.

Fremtiden ser mere end uoverskuelig ud for landet, men så længe MAF og dets mange partnere er tilstede, er der håb for befolkningen om bedre tider. For Sydsudan og dets ledelse kan ikke selv magte opgaven at løfte landet ud af skyggerne, som det er nu og her!

Synes du artiklen var god?
Del historien med dine venner

MAF modvirker koleraepidemi efter oversvømmelser i Kenya

Noella giver fattige kvinder noget at leve af

Blog: Her ligger historierne og flyder alle vegne

Andrias gør klar til at forfølge sin drøm om at blive MAF-pilot

Tidligere generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp bliver medlem af MAF’s bestyrelse

Årsmøde med indtryk fra eksotiske himmelstrøg

Ung flymekaniker hjælper MAF på vingerne

Brændstofkrise i Papua Ny Guinea tvinger MAF til at prioritere

Rebecca og Tajs er kommet til Danmark – se her hvor du kan møde dem

Unges kreative indfald gav penge til MAF’s udsendte

Podcast med stærke indtryk fra flygtningelejr i Uganda

Det kræver styrke at være mor i en flygtningelejr

Flygtning fra Sydsudan: Rebeller skyder civile

Flygtning: MAF giver os en stemme

Biskop: MAF løser ’umulige’ opgaver

Bibelhistorier giver håb blandt flygtninge fra Sydsudan

Mission er at afspejle Guds karakter

I Papua Ny Guinea tilberedes flæskestegen i jordhuller

Et brandsår kunne koste Margaret livet

Eliazefa holdt fast i håbet for sit og sin babys liv

‘Vi står på skulderene af alle MAF-medarbejderne hernede’

’Mens jeg legede, skød de mig’

Klimaforandringer træder tydeligt frem fra et MAF-fly

Mouzinho fik en ny chance med ambulanceflyvning

– Et lyn slog ned i flyet, men piloten fløj os sikkert frem

Han havde ikke overlevet køreturen til hospitalet

Payback-time: Koldingensere vil give noget tilbage til MAF

Vi ringer lige nu til MAF’s givere

MAF’s generalsekretær ønsker en endnu mere retfærdig fordeling mellem Syd og Nord

Familien Engedal er klar til at rejse til Papua Ny Guinea i oktober

Fly fra Uganda satte skub i nødhjælpsindsats

CO-PILOT rejse gav næring til missionsdrømme

Minala vil oplyse sin landsby om kvinders rettigheder

Dansk familie vil gøre en forskel i Papua Ny Guinea

Vagtmand passer godt på MAF’s fly og landingsbane

Landsby knokler i 39 år for at MAF kan lande

Antallet af flygtninge eksploderer – MAF vurderer situationen som en humanitær katastrofe

Unge tager til Papua Ny Guinea for at opleve at være i mission

Over 850.000 kr. fra Y’s Men til gavn for hospitaler og læger

Fra nedvurderet kvinde til værdsat flychef

MAF er med til at uddanne fremtidens lærere i PNG

Flygtninge strømmer tilbage til Sydsudan

Flygtning klargør fly til andre flygtninge

Stewart er lettet fra racerbanen

Den flyvende sognepræst

MAF blev taget godt imod på Færøerne

Tv-journalist: MAF skaber mirakler i verden

MAF’s ambulancefly reddede Leonards liv

Kirkelige ngo’er: ’Vi er sat i verden for at tjene’

Velgørenhed for 300.000 kroner

Årsmøde: Hjælpen er altid vores hovedfokus

Hannah overlevede malaria, men kæmper stadig

Læge: Sammen kan vi redde børn fra malaria

Påskens budskab giver håb for fremtiden

Kristina vil forankre MAF i lokale kulturer

Energisk masai skaber muligheder for sit folk

Velkommen til årsmøde

Æselmission bringer liv og helse til isolerede masaier

Kvinder står alene med at forsørge deres børn i flygtningelejr

Hurtig flytransport reddede kvindes liv

Støtte fra Færøerne forhindrer spredning af smitsomme sygdomme i Sydsudan

Rebecca og Tajs får indblik i nyt sprog og kultur

Uden MAF ville 12-årige Manuela være død

MAF i front med at standse polio i Tanzania

MAF er med til at udrydde frygtet tropelidelse

Jule- og nytårshilsen fra Papua Ny Guinea

Sydsudan: Hurtig handling kan afbøde sultkatastrofe

MAF bremser sultkatastrofe i Sydsudan

De flyvende tandlæger i Liberia

MAF gør noget ved klimabelastningen

Voldtægtsramt pige blev fløjet på hospitalet af MAF

MAF’s luftbro giver voldtægtsramte kvinder nyt liv

Klar, parat, s…. Rebecca og Tajs står klar på startbanen

Papua Ny Guinea – et land med store behov

Vaccinationer stopper udbrud af mæslinger

Unge var ude at flyve med MAF-pilot

MAF reagerer på voldsomt jordskælv i Papua Ny Guinea

MAF redder menneskeliv på Madagaskar

Rebecca og Tajs vil give håb til mennesker i nød

MAF medvirker til forsoning i det krigshærgede Sydsudan

MAF flyver byggematerialer til ny skole

Unge blev imponeret af masaiernes tro

Spændende som en thriller – nu som lydbog

MAF er med til at redde liv i Bangladesh

 • Alle
 • Forsoning
 • Historier
 • Mission
 • Nødhjælp
 • Nyt fra Danmark
 • Nyt fra MAF internationalt
 • Sundhed
 • Uddannelse
 • Udvikling
 • Ukategoriseret
Alle
 • Alle
 • Forsoning
 • Historier
 • Mission
 • Nødhjælp
 • Nyt fra Danmark
 • Nyt fra MAF internationalt
 • Sundhed
 • Uddannelse
 • Udvikling
 • Ukategoriseret
MAF modvirker koleraepidemi efter oversvømmelser i Kenya
– De fleste af vejene er blevet ufremkommelige, men ved at bruge MAF-flyvninger er vi ...
Læs artiklen
Noella giver fattige kvinder noget at leve af
MAF flyver iværksætter til det tørre Nordkenya, hvor hun lærer kvinder at dyrke køkkenhaver. Er ...
Læs artiklen
Blog: Her ligger historierne og flyder alle vegne
Befolkningen i Papua Ny Guinea har udviklet en mundtlig fortællekultur i 12 procent af verdens ...
Læs artiklen
Andrias gør klar til at forfølge sin drøm om at blive MAF-pilot
30-årige Andrias Hansen fra Færøerne har siden teenageårene haft en drøm om at blive pilot ...
Læs artiklen
Tidligere generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp bliver medlem af MAF’s bestyrelse
– Jeg vil gøre MAF kendt, så vi fortsat kan flyve til verdens fjerneste egne, ...
Læs artiklen
Årsmøde med indtryk fra eksotiske himmelstrøg
MAF Danmark inviterer til årsmøde med besøg fra Papua Ny Guinea. Det sker i Lindehøj ...
Læs artiklen
Ung flymekaniker hjælper MAF på vingerne
Bjørnar Skjørestad laver pladearbejde på MAF’s små flyvemaskiner, så de kan flyve ud med håb, ...
Læs artiklen
Brændstofkrise i Papua Ny Guinea tvinger MAF til at prioritere
Mangel på brændstof i Papua Ny Guinea rammer nu også MAF. Kritiske flyvninger som ambulanceflyvninger ...
Læs artiklen
Rebecca og Tajs er kommet til Danmark – se her hvor du kan møde dem
MAF Danmarks udsendte Rebecca og Tajs Würtz Jespersen er kommet til Danmark på planlagt hjemmeophold, ...
Læs artiklen
Unges kreative indfald gav penge til MAF’s udsendte
Konkurrencer, auktion og karseklipning. Fantasien fik frit løb, da unge fra Lindehøj Kirke samlede ind ...
Læs artiklen
Podcast med stærke indtryk fra flygtningelejr i Uganda
Generalsekretær Peter Hedelund fortæller om mødet med flygtninge fra Sydsudan, der lider nød og har ...
Læs artiklen
Det kræver styrke at være mor i en flygtningelejr
Priscilla flygtede fra borgerkrigen i Sydsudan med rebeller i hælene og kæmper nu for at ...
Læs artiklen
Flygtning fra Sydsudan: Rebeller skyder civile
Anne fra Sydsudan flygtede over hals og hoved med sine fire børn, da oprørere skød ...
Læs artiklen
Flygtning: MAF giver os en stemme
– Når I kommer ud til os, lytter til vores historie og fortæller den videre, ...
Læs artiklen
Biskop: MAF løser ’umulige’ opgaver
MAF’s fleksibilitet gør, at man kan tage opgaver ind, som ingen andre kan løse, fortæller ...
Læs artiklen
Bibelhistorier giver håb blandt flygtninge fra Sydsudan
BLOG: I en flygtningelejr med 270.000 flygtninge møder jeg præsterne Steven og Amos. Med bibelen ...
Læs artiklen
Mission er at afspejle Guds karakter
MAF er et flyselskab, men samtidig også en missionsorganisation. Hvordan hænger det egentlig sammen? Her ...
Læs artiklen
I Papua Ny Guinea tilberedes flæskestegen i jordhuller
Rebecca og Tajs Jespersen oplever en sjælden kombination af dansk jul og lokale traditioner i ...
Læs artiklen
Et brandsår kunne koste Margaret livet
Svein-Robert fra MAF Norge fik i foråret mulighed for med egne øjne at opleve, hvordan ...
Læs artiklen
Eliazefa holdt fast i håbet for sit og sin babys liv
På Atauro Island ved Østtimor er kvinder i alvorlige problemer, når de oplever komplikationer ved ...
Læs artiklen
‘Vi står på skulderene af alle MAF-medarbejderne hernede’
Heidi og Steffen Engedal har brugt 1,5 måneder på at lære kulturen og sproget i ...
Læs artiklen
’Mens jeg legede, skød de mig’
Stammekonflikter koster desværre liv i Papua Ny Guineas Enga-provins. 12-årige Ruth overlevede et skud fra ...
Læs artiklen
Klimaforandringer træder tydeligt frem fra et MAF-fly
Fra luften kan man virkelig se, hvordan oversvømmelser presser Sydsudans befolkning i nord. Weekendavisens journalist ...
Læs artiklen
Mouzinho fik en ny chance med ambulanceflyvning
Mouzinho på et år led af en lungesygdom, som krævede hurtig behandling med ilt. Men ...
Læs artiklen
– Et lyn slog ned i flyet, men piloten fløj os sikkert frem
Pludselig blev flykabinen lyst op, og piloten måtte krænge MAF-flyet ud af et voldsomt tordenvejr, ...
Læs artiklen
Han havde ikke overlevet køreturen til hospitalet
4-årige Carolus’ mor havde i to år forsøgt at finde ud af, hvorfor hendes søns ...
Læs artiklen
Payback-time: Koldingensere vil give noget tilbage til MAF
Inga og Christian Mogensen fra Kolding står bag MAF’s udsendte Heidi og Steffen Engedal i ...
Læs artiklen
Vi ringer lige nu til MAF’s givere
I februar måned ringer vi ud til MAF’s nye givere for at sige tak for ...
Læs artiklen
MAF’s generalsekretær ønsker en endnu mere retfærdig fordeling mellem Syd og Nord
Generalsekretær i MAF Danmark Peter Hedelund fylder 50 år den 25. september. “Vi vil som ...
Læs artiklen
Familien Engedal er klar til at rejse til Papua Ny Guinea i oktober
Midt i oktober tager Heidi og Steffen Engedal afsted mod Papua Ny Guinea sammen med ...
Læs artiklen
Fly fra Uganda satte skub i nødhjælpsindsats
MAF’s første intensive nødhjælpsindsats for flygtninge i Renk i Sydsudan er ovre, men situationen for ...
Læs artiklen
CO-PILOT rejse gav næring til missionsdrømme
Nathali Bak var med på CO-PILOT’s tur til Papua Ny Guinea i sommer. Det gav ...
Læs artiklen
Minala vil oplyse sin landsby om kvinders rettigheder
Minala Achaly flygtede fra borgerkrigen i Sydsudan for otte år siden. Hun uddanner sig til ...
Læs artiklen
Dansk familie vil gøre en forskel i Papua Ny Guinea
Heidi og Steffen Engedal fra Kolding rejser til Papua Ny Guinea, hvor Steffen skal være ...
Læs artiklen
Vagtmand passer godt på MAF’s fly og landingsbane
Moring holder vagt og vedligeholder landingsbanen ved et hospital i Tanzania, fordi han selv blev ...
Læs artiklen
Landsby knokler i 39 år for at MAF kan lande
Indbyggerne i en afsidesliggende landsby i Papua Ny Guinea har siden 1984 selv ”skåret” en ...
Læs artiklen
Antallet af flygtninge eksploderer – MAF vurderer situationen som en humanitær katastrofe
Flere tusinde flygtninge fra Sudan ankommer hver dag til de primitive og overfyldte lejre i ...
Læs artiklen
Unge tager til Papua Ny Guinea for at opleve at være i mission
11 unge tager sammen med MAF CO-PILOT til Papua Ny Guinea for at få en ...
Læs artiklen
Over 850.000 kr. fra Y’s Men til gavn for hospitaler og læger
Y’s Men Danmark kunne på deres regionskonference i juni overrække 862.766 kroner, som bevægelsen har ...
Læs artiklen
Fra nedvurderet kvinde til værdsat flychef
Faith Susan er landechef for MAF Kenya. Her fortæller hun om den svære start i ...
Læs artiklen
MAF er med til at uddanne fremtidens lærere i PNG
Bæredygtighed: MAF-flyvninger gør det muligt at drive et lærerseminarium i den afsidesliggende Sandaun-provins i Papua ...
Læs artiklen
Flygtninge strømmer tilbage til Sydsudan
I denne uge begyndte MAF i Sydsudan at bringe medicin til de tusindvis af flygtninge, ...
Læs artiklen
Flygtning klargør fly til andre flygtninge
Som barn drømte Kennedy om at blive missionærpilot. I dag er han flyingeniør hos MAF ...
Læs artiklen
Uddannelse til flyingeniør giver afrikanske unge en fremtid
Det summer af liv i MAF Ugandas hangar, hvor unge fra Uganda og Sydsudan lærer ...
Læs artiklen
Stewart er lettet fra racerbanen
Stewart Ayling har udskiftet Formel 1 med fly fra MAF. Som programchef i MAF Tanzania ...
Læs artiklen
Den flyvende sognepræst
Jarkko Korhonen er til daglig sognepræst udenfor Helsinki. Men to gange om året rejser han ...
Læs artiklen
MAF blev taget godt imod på Færøerne
Unge fra MAF CO-PILOT fortæller om fem dage med gæstfrihed og giversind. MAF-filmen ”Ends of ...
Læs artiklen
Tv-journalist: MAF skaber mirakler i verden
Paula Larrain er begejstret for MAF’s indsats i verden. Piloterne er mirakelmagere, sagde hun ved ...
Læs artiklen
MAF’s ambulancefly reddede Leonards liv
Leonard Bura fra Tanzania fik pludselig hjerteslag, men blev hurtigt fløjet på hospitalet af MAF. ...
Læs artiklen
Kirkelige ngo’er: ’Vi er sat i verden for at tjene’
Det er ikke nok at bede, prædike og gå i kirke om søndagen. Trosbaserede organisationer ...
Læs artiklen
Velgørenhed for 300.000 kroner
Paula Larrain førte an, da Anders Kirk Johansen fra A. Kirk A/S inviterede til velgørenhedsevent ...
Læs artiklen
Årsmøde: Hjælpen er altid vores hovedfokus
MAF Danmarks årsmøde fejrede fælles indsats for at samle ind, sende ud og skaffe øget ...
Læs artiklen
Hannah overlevede malaria, men kæmper stadig
Hannah Mumford blev ramt af hjernemalaria, mens hun arbejdede hos MAF i Liberia. Fire år ...
Læs artiklen
Malaria blev til koldbrand: ’Vi troede, hun skulle dø!’
Da lille Scovia fra Uganda fik malaria, gik der koldbrand i benene, så de måtte ...
Læs artiklen
Er du klar til at udrydde malaria? Det er MAF!
Verdenssundhedsorganisationen WHO spørger på Verdens Malaria Dag den 25. april: Er I klar til at ...
Læs artiklen
Læge: Sammen kan vi redde børn fra malaria
Siamesiske tvillinger i DR Congo overlevede kompliceret operation. Men så fik de malaria… Den ene ...
Læs artiklen
Påskens budskab giver håb for fremtiden
Guds kærlighed slår aldrig fejl. Det står der over indgangen til MAF´s kontorer i Sydsudan, ...
Læs artiklen
Kristina vil forankre MAF i lokale kulturer
Kristina Bay fra Kolding står for at gøre MAF’s virksomhedskultur endnu mere åben, inkluderende og ...
Læs artiklen
Energisk masai skaber muligheder for sit folk
Pelua og hans mor blev solgt af faren og brugt som billig arbejdskraft. Derfor kom ...
Læs artiklen
Et venligt telefonopkald
I disse dage ringer vi ud til vore givere for at sige tak og få ...
Læs artiklen
På lægesafari til isoleret stamme i Tanzania
MAF flyver tre sygeplejersker og en jordemoder ud til landsbyen Endemyanish. Gravide kvinder og deres ...
Læs artiklen
Velkommen til årsmøde
Lørdag den 15. april 2023 i Teglgårdskirken i Middelfart Program for dagen:• Kl. 12.30 Velkomst ...
Læs artiklen
Æselmission bringer liv og helse til isolerede masaier
MAF flyver for organisationen Red Tribe, der skaffer drikkevand, levebrød, sundhed og skolegang til gavn ...
Læs artiklen
Kvinder står alene med at forsørge deres børn i flygtningelejr
FN skærer i madrationer i lejr for sydsudanesiske flygtninge i Norduganda. En sultkatastrofe lurer, siger ...
Læs artiklen
Hurtig flytransport reddede kvindes liv
Fanfina fra Tchad fik et hjerteanfald, men blev reddet på målstregen takket være MAF’s ambulanceflyvning. ...
Læs artiklen
‘Hvis det er en pige, så dræb hende!’
Rosa Kepo blev født i junglen, som hendes mor var blevet forvist til og havde ...
Læs artiklen
Støtte fra Færøerne forhindrer spredning af smitsomme sygdomme i Sydsudan
Det færøske landsstyre har over to år doneret 1 million kroner til MAF’s sundhedsflyvninger i ...
Læs artiklen
Rebecca og Tajs får indblik i nyt sprog og kultur
Rebecca og Tajs kan så småt begynde at tale tok pisin med de lokale og ...
Læs artiklen
Uden MAF ville 12-årige Manuela være død
Manuela fra et afsidesliggende distrikt i Østtimor fik en skramme på foden, der blev betændt ...
Læs artiklen
MAF i front med at standse polio i Tanzania
MAF flyver sundhedspersonale ud til afsidesliggende områder af masailand, så de kan vaccinere tusindvis af ...
Læs artiklen
MAF er med til at udrydde frygtet tropelidelse
Guinea-ormen er endnu ikke udryddet i Sydsudan. Men det gør tidligere præsident Jimmy Carters sundhedscenter ...
Læs artiklen
Guds kærlighed står fast. Også i 2023
”Men under alt dette mere end sejrer vi ved ham, som elskede os.” Sådan konkluderer ...
Læs artiklen
Jule- og nytårshilsen fra Papua Ny Guinea
Rebecca og Tajs Jespersen er vel ankommet til Papua Ny Guinea, hvor de oplever MAFs ...
Læs artiklen
Sydsudan: Hurtig handling kan afbøde sultkatastrofe
Sydsudan står i en akut fødevarekrise. Der skal handles hurtigt og på flere fronter samtidig, hvis ikke ...
Læs artiklen
MAF rykkede ud til en ulykke, der nær havde kostet en mand livet
Da Nepao’s hus væltede ned over ham, troede han, at han skulle dø. Han brækkede ...
Læs artiklen
MAF bremser sultkatastrofe i Sydsudan
Konflikter, klima og en inflation på op til 200 procent truer med at kaste over ...
Læs artiklen
De flyvende tandlæger i Liberia
MAF flyver et team af tandlæger ud til fattige befolkninger, der ellers ikke kan komme ...
Læs artiklen
MAF forhindrer vold mod kvinder i Papua Ny Guinea
Et nyt projekt skal motivere mænd i landets isolerede områder til at respektere kvinder og ...
Læs artiklen
MAF redder småbørn fra sultedøden
MAF flyver eksperter ud i Sydsudans landsbyer for at finde frem til under- og fejlernærede ...
Læs artiklen
MAF gør noget ved klimabelastningen
Selv om MAF’s 123 fly kun udleder samme mængde CO2 som to dages almindelig lufthavnsaktivitet, ...
Læs artiklen
Uden mad, ingen fred i Sydsudan
Mange års krig og konflikt medvirker til dagens fødevarekrise i Sydsudan. Men krisen vender også ...
Læs artiklen
Nye dyrkningsmetoder sikrer fødevarer i Sydsudan
En af MAF’s partnerorganisationer lærer befolkningen i Sydsudan at dyrke varieret. Namoun Criek leder en ...
Læs artiklen
Voldtægtsramt pige blev fløjet på hospitalet af MAF
MAF gør det muligt for børn, der er blevet voldtaget i krig, at få en ...
Læs artiklen
MAF’s luftbro giver voldtægtsramte kvinder nyt liv
MAF flyver kvinder, der skadet efter voldtægt i DR Congo, til hospital for operation og ...
Læs artiklen
Klar, parat, s…. Rebecca og Tajs står klar på startbanen
Rebecca og Tajs Jespersen kan næsten ikke vente, til de skal rejse til Papua Ny ...
Læs artiklen
Papua Ny Guinea – et land med store behov
Der er hårdt brug for hjælp med sundhed og uddannelse til den spredte befolkning i ...
Læs artiklen
Vaccinationer stopper udbrud af mæslinger
Tusindvis af børn i Pibor-regionen er nu vaccineret mod den smitsomme sygdom. Børnedødeligheden er dermed ...
Læs artiklen
Unge var ude at flyve med MAF-pilot
Fire unge vandt en konkurrence i MAF CO-PILOT om en flyvetur med Kenneth Pedersen, der ...
Læs artiklen
Regering beder MAF holde forsoningsseminar
Direktøren for Sydsudans kontor for religiøse anliggender bad MAF om hjælp til at dæmpe gemytterne ...
Læs artiklen
’Hvordan kan jeg tilgive dem, der har dræbt mit barn?’
MAF’s freds- og forsoningsteam fremmer forsoning mellem krigsramte familier i Sydsudan. Efter tre dages seminar ...
Læs artiklen
MAF medvirker til forsoning i det krigshærgede Sydsudan
Mission Aviation Fellowship er ikke blot et flyselskab. MAF’s medarbejdere yder også hjælp på jorden. ...
Læs artiklen
MAF reagerer på voldsomt jordskælv i Papua Ny Guinea
Mission Aviation Fellowhip skaber overblik over katastrofens omfang og flyver patienter på hospitalet. Søndag den ...
Læs artiklen
Rebecca og Tajs vil give håb til mennesker i nød
Ungt par er på vej til Papua Ny Guinea for at undervise børn og fortælle ...
Læs artiklen
MAF’s luftbro forener isolerede mennesker
En bjergkæde med tæt jungle isolerer Papua Ny Guineas forskellige folkegrupper. Men MAF’s fly skaber ...
Læs artiklen
MAF redder menneskeliv på Madagaskar
Lægesafari nåede i august helt ud til landsbyen Ankavandra med to lægeteams, der i løbet ...
Læs artiklen
Rebecca og Tajs vil give håb til mennesker i nød
Ungt par er på vej til Papua Ny Guinea for at undervise børn og fortælle ...
Læs artiklen
MAF medvirker til forsoning i det krigshærgede Sydsudan
Mission Aviation Fellowship er ikke blot et flyselskab. MAF’s medarbejdere yder også hjælp på jorden. ...
Læs artiklen
MAF flyver byggematerialer til ny skole
Flyet blev mødt med sang fra børn i en tætpakket skolebygning. Nu kom de med ...
Læs artiklen
Unge blev imponeret af masaiernes tro
Danske unge fløj med MAF i Kenya for at hjælpe til ved et skolebyggeri blandt ...
Læs artiklen
Spændende som en thriller – nu som lydbog
”Håbet har vinger” fortæller, hvordan en krigspilot fra Anden Verdenskrig sender en byge af nødhjælpsfly ...
Læs artiklen
Seneste artikler og historier
   
                         

Subscribe

* indicates required
                                                   
                                                   
                                                   
                         
                                                                                                                                 
           
   
MAF tager dit privatliv alvorligt.

Vi ønsker, at du skal føle dig sikker, når du bruger vores hjemmeside. Vi bruger cookies for at give den bedst mulige brugeroplevelse og får at hente statistik, så du kan få en endnu bedre oplevelse på vores side. Tryk “Jeg forstår” for at acceptere vores brug for cookies eller tryk her for at læse mere om vores privatlivspolitik. 

Mission Aviation Fellowship – MAF Norge
Postadresse: Mission Aviation Fellowship, Postboks 90, 0101 Oslo
Besøksadresse: Dronningens gate 25, 0154 Oslo

Gavekonto: 7058.63.60610 Organisasjonsnummer: 980421899

MAF Norge er godkjent av Innsamlingskontrollen