Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Tchad

Tchad

Spændinger mellem det muslimske nord og det hovedsageligt kristne og animistiske syd har forårsaget betydelig ustabilitet siden landets uafhængighed i 1960.

Tchad er Afrikas største indlandsstat og et af kontinentets fattigste. Gennem de sidste 10 år har der været flere kupforsøg, og mange flygtninge er kommet over grænsen fra konflikterne i Den Centralafrikanske Republik og Darfur i Sudan, som har forværret fattigdommen for landets 12,8 millioner indbyggere.

Kun en lille brøkdel af landets 40.000 km veje er asfalteret, hvilket gør rejser meget tidskrævende og farlige.

MAF’s tilstedeværelse i Tchad gør, at mange samarbejdspartnere bliver i stand til at bruge mere af deres tid på at opfylde behovene i de lokalsamfund, hvor de arbejder.

Fra basen i N’Djamena kan MAF’s fly nå ud til de fjerneste regioner med støtte til vand- og sundhedsprojekter, evangelisation, bibeloversættelse, ledertræning og udviklingsinitiativer.

Uden flyet er der ingen effektive måder til at nå de afsides beliggende klinikker. Alternativet ville have været en vanskelig to-dages rejse på 900 km ad ujævne veje i temperaturer på op til 40°C. At flyve med med MAF har sparet værdifuld tid, som er bedre brugt i behandlingen af mennesker.
Ann Fursdon, britisk læge, der besøgte 13 sundhedscentre i det sydlige Tchad på 2 uger.

Støt nu

Fakta

Hovedbase: N’Djamena
Opstart: 1966
Fly: 1 Cessna 182 og 1 Cessna 208
Stab: 19 nationale og 2 internationale medarbejdere

I 2017 fløj MAF med 605 passagerer mellem 26 destinationer. MAF samarbejder med 25 organisationer i Tchad.

Blandt andre
Africa Inland Mission
Baptist Mid-Missions
One Hope Mission